Mies surmasi ihmisiä jousiaseella Norjassa – poliisi on ottanut 37-vuotiaan tanskalaisen kiinni

Kongsbergin yli 27 000 asukkaan kaupungin halki kulkee Numedalslågenin joki.

Kongsbergin yli 27 000 asukkaan kaupungin halki kulkee Numedalslågenin joki. (Kuva Mahlum)

Viisi henkilöä on kuollut joukkoampumisessa, kaksi uhria on tehohoidossa.

JOUKKOAMPUMINEN Norjassa Kongsbergin kaupungissa noin 70 kilometriä Oslosta lounaaseen tapahtui keskiviikkoiltana joukkoampuminen. Uutistoimistot raportoivat viiden ihmisen kuolleen ja kahden henkilön olevan tehohoidossa.

Hyökkäyksestä epäilty mies kulki jousiaseella varustautuneena kaupungin kaduilla ja ampui ihmisiä. Poliisi ei toistaiseksi voi vahvistaa tunsiko ampuja ketään uhreistaan. Haavoittuneiden uhrien joukossa on muun muassa vapaa-ajallaan kaupassa ostoksilla ollut poliisi, jota hyökkääjä ampui selkään.

Poliisi oli saanut hälytyksen kello 18.13 Norjan aikaa, ja epäilty onnistuttiin pidättämään hieman yli puoli tuntia myöhemmin. Hyökkäyksestä epäilty henkilö on 37-vuotias tanskalainen mies, joka on asunut kaupungissa. Poliisin mukaan mies olisi toiminut yksin.

Poliisipäällikkö Øyvind Aas kertoi tiedotustilaisuudessa, että teon mahdollinen terroristinen motiivi tutkitaan. Tekijä oli kääntynyt islaminuskoon ja hän oli viettänyt aikaa ympäristössä, joka viittaisi radikalisoitumiseen. Mies oli poliisille entuudestaan tuttu henkilö.

Poliisin mukaan tekijällä oli myös muita aseita, joita käytettiin veritekojen aikana. Norjalaisten mediatietojen mukaan epäillyn hallusta olisi lisäksi löytynyt myös muun muassa veitsi.

Lue myös: Mies osoitteli käsiaseella ihmisiä ravintolan edessä – poliisi löysi aseen vessan lattialta

Kommentoi Facebookissa