Mies uhkasi räjäyttää poliisiaseman – autosta löytyi useita dynamiittipötköjä

Poliisi eristi alueen auton ympärillä ja sulki tien liikenteeltä.

Poliisi eristi alueen auton ympärillä ja sulki tien liikenteeltä. (Kuva AOP)

Poliisi joutui jopa pysäyttämään junaliikenteen alueella useaksi tunniksi.

RÄJÄHDERIKOS Poliisi otti keski-ikäisen miehen kiinni epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja räjähderikoksesta. Miehen epäillään yrittäneen viedä räjähteitä Jyväskylän poliisiasemalle.

Keskisuomalainen mies ilmoitti perjantaina 16.04.2021 kello 22.55 hätäkeskukseen, että hänellä on autossaan dynamiittia ja hän on matkalla Jyväskylän poliisiaseman pihaan tarkoituksenaan räjäyttää dynamiitti. Poliisi sai paikannettua miehen ajoneuvon nopeasti. Hänet tavoitettiin Keuruuntieltä Ruokkeen ja Killerin liittymien väliltä.

Mies ei tehnyt kiinniottotilanteessa poliisille vastarintaa vaan oli yhteistyöhalukas. Miehen autosta löytyi useita dynamiittipötköjä, joihin osaan oli kiinnitetty nallit. Dynamiittia löytyi yhteensä noin kilo.

–  Epäilty saatiin nopeasti kiinni ja tilanne saatiin purettua erinomaisen poliisiyhteistyön ansiosta. Tutkinta jatkuu lauantain aikana kotietsinnällä ja kuulusteluilla. Miestä epäillään tällä hetkellä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä räjähderikoksesta. Tekoon ei toistaiseksi epäillä liittyvän miehen lisäksi muita henkilöitä, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi eristi alueen auton ympärillä ja sulki Keuruuntien liikenteeltä. Poliisi joutui myös pysäyttämään junaliikenteen alueella useaksi tunniksi. Paikalle kutsuttiin räjähteisiin erikoistunut ryhmä, joka aloitti räjähteiden vaarattomaksi tekemisen kello viiden aikaan aamulla.

Noin aamuseitsemältä räjähteet oli saatu vaarattomaksi. Poliisi avasi liikenteen kello 7.30 ja jatkaa rikoksen selvittelyä.

Lue myös: Poliisiaseman pihalta löytyi räjähde ja aamuyöllä sytytettiin tulipaloja – poliisi otti epäillyn kiinni

Kommentoi Facebookissa