Mies yritti saada asunnon lahjomalla – tarjosi vuokranantajan työntekijälle 750 euroa

Tampereella on paljastunut ainakin yksi tapaus, jossa rahalla ei ole päässyt jonon ohi. (Kuvituskuva Fotolia)

Työntekijä palautti tilille maksetut rahat välittömästi ja teki lahjonnasta rikosilmoituksen.

LAHJONTA Aasialaistaustainen mies yritti saada asunnon lahjomalla Tampereen kaupungin suurimman vuokranantajan Vuokratalosäätiön työntekijän. Asunto jäi saamatta. Sen sijaan tuli syyte lahjomisesta elinkeinotoiminnassa.

Asuntoa tarvinnut mies soitti työntekijälle ja kyseli kämppää. Mies yritti saada asunnon jonon ohi. Säätiön työntekijä ilmoitti, ettei moinen etuilu onnistu; asunnot jaetaan kiireellisyysperiaatteen mukaisesti. Sen jälkeen mies tarjosi säätiön työntekijälle 750 euroa saadakseen asunnon jonon ohi. Mies maksoi säätiön työntekijän tilille 300 euroa. Työntekijä palautti rahat välittömästi ja teki lahjonnasta rikosilmoituksen.

Tampereella on siis paljastunut ainakin yksi tapaus, jossa rahalla ei ole päässyt jonon ohi. Koko kevät on kaupungissa kohuttu siitä, kun Hakametsän jäähallissa on maksua vastaan jaettu jäävuoroja jonon ohi. Parille johtavalle virkamiehelle ei tämän sotkun johdosta ole myönnetty vastuuvapautta.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi jonon ohi asunnon hankintaa yrittäneelle miehelle 15 kappaletta 32 euron päiväsakkoja, eli maksettavaa tuli 480 euroa. Lisäksi maksettavaksi tuomittiin 80 euron rikosuhrimaksu ja 98 euroa jutun todistelukuluja.

Lue myös: Koulun vahtimestarille tuomio lahjoman ottamisesta – joutuu maksamaan kaupungille yli 10 000 euroa

Kommentoi Facebookissa