Miesten pikaviestimaajoukkue rikkoi SE:n kaksi kertaa – Suomi juoksi yllättäen finaalissa!

Saksa kompuroi, mutta Samuel Purola rynnistää kohti maalia ja vie Suomen finaaliin.

Saksa kompuroi, mutta ankkuri Samuel Purola rynnistää kohti maalia ja vie Suomen finaaliin. (Kuva AOP)

Suomen nuori viestikvartetti oli hienosti kuudes uudella Suomen ennätysajalla.

EM-KISAT Miesten pikaviestimaajoukkue oli yhtä hymyä Berliinin EM-kisojen 4 x 100 metrin alkuerän jälkeen. Nelikko Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola jäi ensin kaksi sadasosaa EM-kisojen finaalista komealla SE-ajalla 39,11.

Suomi sai kuitenkin Turkilta vinkin rajarikosta ja jätti alkuerässä toiseksi juosseen Puolan kolmannen osuuden juoksijasta protestin. Se meni läpi ja Puola hylättiin, jolloin Suomi nousi loppukilpailuun. Finaalissa Suomen viestikvartetti rikkoi SE:n toistamiseen ja pinkoi hienosti kuudenneksi ajalla 38,92.

Nelikko viimeisteli SE-vireen valmentajansa Petteri Jousteen johdolla aamupäivällä Berliinin EM-kisojen lämmittelykentällä juostulla harjoituksella.

– Otettiin siellä yksi kova veto ja saatiin itsemme lämpimäksi tätä varten, Rantala sanoi.

Pikaviestin voiton vei Iso-Britannia ajalla 37,80, Turkki tuli toiseksi maansa ennätyksellä 37,98.

Suomen ennätys ennen Berliinin EM-kisoja oli 39,25. Se syntyi Ruotsi-ottelussa Tampereen Ratinassa toissa vuonna. Kuudes sija on paras suomalaissijoitus Berliinin EM-kisoissa yhdessä keihäänheittäjä Antti Ruuskasen kanssa.

Simo Lipsanen ei sen sijaan löytänyt tehoja lankulle kolmiloikan EM-finaalissa. Hän loikki parhaallaan 16,46 ja sijoittui yhdeksänneksi. Pääsy kahdeksan parhaan joukkoon ja kolmelle viimeiselle kierrokselle jäi kahden sentin päähän.

– Juoksu ei vaan tullut kunnolla loppuun asti. Piti runtata sitä loppua, en osaa sanoa mistä se johtuu. Pitää miettiä tarkkaan, että mitä tässä on viime aikoina tehty, kun kuntoa alettu herkistää.

Lipsasen kauden paras on kevätkesästä loikittu 16,84. Sillä olisi Berliinin vaisuksi jääneeksi kilpailussa otettu pronssi. Kilpailun voitti Portugalin konkari Nelson Evota, joka ponnisti 17,10. Azerbaidzhania edustava, alkujaan kuubalainen Alexis Copello oli toinen tuloksella 16,93. Kreikan  Dimítrios Tsiámis oli kolmas loikittuaan 16,78.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Lue myös: Kristiina Mäkelän kolmiloikkamitali EM-kisoissa jäi haaveeksi – ”Henkilökohtainen syy”

Kommentoi Facebookissa