Mikkelin Jukurit rajussa tappiokierteessä – turpaan tuli 0-6

Mikkelin Jukurit nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2016

Mikkelin Jukurit nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2016. (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit hävisi Vaasan Sportille 0-6. Tappio oli Jukureille 13. perättäinen.

JÄÄKIEKKO Mikkelin Jukurit nostettiin kabinetin kautta SM-liigaan 2016. Tuolloin kriitikot ilmaisivat hyvin perusteluin, ettei Jukureilla olisi resursseja menestyä pääsarjassa.

Tulokset puhuvat puolestaan. Jukurit on kaudesta toiseen ollut SM-liigan surkeimpia joukkueita.

Tällä kaudella Jukurit menestyy entistä kehnommin. Se on pelannut jo pidemmän aikaa surkeasti tappioputken ollessa nyt 13 ottelun mittainen.

Torstaina Vaasassa Sport voitti Jukurit 6-0. Homma ratkesi 26 minuutissa. Sport johti jo ensimmäisen erän jälkeen 3-0 ja lisäsi kaasua toisen erän alkuun: kolme nopeaa maalia ja tennislukemat tauluun.

– Jos ollaan ihan rehellisiä, niin olimme kyllä avauserässä onnekkaita. Kaveri oli siinä parempi, mutta me olimme tehokkaampia, Sportin kapteeni Erik Riska sanoi joviaalina C Morelle.

Jukurit on sarjassa jumbosijalla. Se ei tule pääsemään pudotuspeleihin.

Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen saa väistyä tämän kauden jälkeen. Tilalle tulee kiekkolegenda Olli Jokinen, jolla on vastaavanlainen haaste umpihangessa kuin F1-maailmanmestari Keijo Rosbergilla Iisalmessa aikoinaan, kun raivasi autourheilussa tietään maailmalle.

Sport on voittanut nyt kolme ottelua putkeen ja on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Myös Sportin paikkaa pääsarjatasolla on kyseenalaistettu, mutta tällä kaudella joukkue on menestynyt odotuksia paremmin.

Torstain toisessa ottelussa HPK otti ison voiton ja kaatoi sarjassa toiseksi viimeisenä olevan JYPin 5-2. HPK nousi voiton myötä 55 pisteeseen ja on edelleen sijalla 12. Eroa pudotuspeliviivaan HPK:lla, kahden vuoden takaisella Suomen mestarilla, on nyt seitsemän pistettä.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Lukko vahvisti johtoaan – SaiPalla surkea putki

Kommentoi Facebookissa