Miljoonilla suomalaisilla on veroilmoittamisen määräpäivä – tuhannet kiinteistönomistajat unohtavat ilmoittaa muutokset

Esitäytetyn veroilmoituksen määräpäivä näkyy OmaVerossa. (Kuvituskuva Fotolia)

Noin 1,6 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan sekä kahden miljoonan kiinteistönomistajan on hyvä olla nyt tarkkana.

VEROTUS Noin 1,6 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan pitää muistaa täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan viimeistään 10. päivä toukokuuta. Myös noin kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla silloin on viimeinen päivä tehdä korjauksia ja täydennyksiä kiinteistöverotuspäätökseensä.

Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ja korjaukset ensisijaisesti OmaVerossa. Palkan- ja eläkkeensaajilla veroilmoittamisen määräpäiviä on toukokuussa kolme, 10.5., 17.5. ja 24.5. Oman määräpäivänsä näkee OmaVerosta ja esitäytetyltä veroilmoitukselta.

Suurimmalla joukolla, hieman alle 1,8 miljoonalla henkilöllä, määräpäivä on 17.5. Viimeisenä määräpäivänä, 24.5. esitäytettyään tulee täydentää noin 1,6 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan.

Verohallinnon havaintojen mukaan suomalaiset ovat viime vuosina olleet veroilmoitustensa kanssa liikkeellä ajoissa − niin tänäkin vuonna. Niistä henkilöasiakkaista, joilla on määräpäivä toukokuussa, lähes puoli miljoonaa oli tehnyt muutokset esitäytettyyn veroilmoitukseensa jo huhtikuun loppuun mennessä.

OmaVeroon on kirjauduttu alkuvuoden 2022 aikana yli 12 miljoonaa kertaa. Palvelun suosio on noussut, sillä viime vuonna vastaavaan aikaan kirjautumisia oli noin 10 miljoonaa, ja vuonna 2020 noin 8,6 miljoonaa.

Myös kiinteistöverotuspäätöksen tarkistaminen on nyt ajankohtaista kiinteistöjä omistavilla henkilöasiakkailla: mahdolliset korjaukset ja täydennykset tulee tehdä viimeistään 10.5. Jos tiedot kiinteistöverotuspäätöksellä ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

Verohallinnon tietojen mukaan tuhannet kiinteistönomistajat unohtavat ilmoittaa muutokset kiinteistöverotukseensa, ja lähes neljäsosa maksaa veronsa myöhässä. Verohallinto kehottaakin asiakkaita ottamaan käyttöön e-laskun, jolloin lasku tulee verkkopankkiin noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää.

Kiinteistöveron eräpäivät ovat suurimmalla osalla asiakkaista elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän.

Lue myös: Näin saat verohyötyä kotitalousvähennyksestä – ilmoita teettämäsi remontti, siivous tai hoitotyö

Kommentoi Facebookissa