Ministeri Risikko esittelee USA:ssa terrorismin torjunnan kovia ja pehmeitä keinoja

Ministeri Risikko tutustuu myös New Yorkin poliisin toimitaan jengiytymisen ehkäisemisessä ja kaupungin alueellisten erojen kaventamisessa.

Ministeri Risikko tutustuu myös New Yorkin poliisin toimitaan jengiytymisen ehkäisemisessä ja kaupungin alueellisten erojen kaventamisessa. (Kuva Valtioneuvoston kanslia)

Sisäministeri osallistuu YK:n terrorismin vastaisen komitean kokoukseen New Yorkissa.

TERRORISMI Sisäministeri Paula Risikko on parhaillaan neljä vuorokautta kestävällä vierailulla Yhdysvalloissa. Hän osallistuu tänään YK:n terrorismin vastaisen komitean kokoukseen. Ministeri esittelee komitealle hyväksi havaittuja suomalaisia, YK:n väkivaltaisen ekstremismin torjuntaohjelmaan liittyviä käytäntöjä, joilla ehkäistään väkivaltaista radikalisoitumista ja syrjäytymistä.

YK:n turvallisuusneuvoston alainen terrorismin vastainen komitea on esittänyt kiinnostusta suomalaiseen tapaan tehdä tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kesken. Ministeri Risikko valaisee komitealle terrorismin torjunnan pehmeiden ja kovien keinojen yhtäaikaista käyttöä sekä sitä kuinka Suomessa tehostetaan väkivaltaisen radikalisoitumisen ja terrorismin vastaista työtä.

Vuonna 2001 perustetun terrorismin vastaisen komitean jäseninä toimivat kaikki turvallisuusneuvoston jäsenvaltiot. Komitea perustettiin New Yorkin terrori-iskujen jälkeen valvomaan YK:n jäsenvaltiolta vaadittujen terrorismin vastaisten toimien täytäntöönpanoa. Jäsenvaltiot ovat myöhemmin antaneet komitealle muitakin vastaavia seurantavelvollisuuksia.

Vierailua on valmisteltu huolellisesti. Se on Suomelle poikkeuksellinen mahdollisuus vaikuttaa toimintaan YK:n tasolla. Nyt toteutuvan matkan johdosta ministeri Risikko joutuu jäämään pois presidentti Mauno Koiviston hautajaisista.

Komiteakuulemisen lisäksi Paula Risikko tapaa matkallaan YK:n asiantuntijoita maahanmuuton, rauhanturvaamisen, siviilikriisinhallinnan sekä radikalisoitumisen ja terrorismin vastaisen toiminnan alalta. Lisäksi hän tutustuu New Yorkin poliisin toimitaan jengiytymisen ehkäisemisessä ja kaupungin alueellisten erojen kaventamisessa.

Kommentoi Facebookissa