Ministeri vauhdittaa musiikkimyyntiä saksankieliseen Eurooppaan

Sunrise Avenue on yksi suosituimpia suomalaisyhtyeitä saksankielisessä Euroopassa.

Sunrise Avenue on yksi suosituimpia suomalaisyhtyeitä saksankielisessä Euroopassa. (Kuva Olaf Heine)

Saksan musiikkialan vuosittaiseksi arvoksi on laskettu yli kuusi miljardia.

VIENTI Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen matkustaa tänään kaksi päivää kestävälle Team Finland -vienninedistämismatkalle Saksaan. Matkan painopisteinä Berliinissä ovat biotalous ja musiikkivienti, Stuttgartissa teollinen internet ja digitalisaatio.

Saksa on Suomen suurin kauppakumppani ja tärkein vientikohde. Vierailulla parannetaan Suomen tunnettuutta Saksassa erityisesti biotalouden ja teollisen internetin aloilla.

Yritysvierailujen ohella ministeri Mykkänen tapaa talous- ja energiaministeri Sigmar Gabrielin, ja hänellä on tapaamisia Saksan liittopäivillä ja Baden-Württembergin osavaltiohallinnossa.

Baden-Württemberg ja sen pääkaupunki Stuttgart ovat Saksan tärkeimpiä teollisuuskeskittymiä. Baden-Württemberg on erityisesti ulkomaankaupassa vahva alue. Berliini puolestaan tunnetaan innovatiivisista start-up-yrityksistä sekä luovasta taloudesta. Matka järjestetään yhteistyössä Team Finlandiin kuuluvan Finpron kanssa.

Ministeri osallistuu Berliinissä Music Finlandin tilaisuuteen. Music Finland käynnisti vuoden 2015 alussa saksankieliseen Eurooppaan suuntautuvan Aus Finnland -kärkihankkeen, joka on suurin koskaan toteutettu suomalaisen musiikin kansainvälistymishanke.

Saksan musiikkimarkkinat ovat arvoltaan maailman kolmanneksi suurin. Maan musiikkialan arvoksi on laskettu yli 6 miljardia euroa. Noin 1,5 miljardia euroa muodostuu yksinään levymyynnistä. Saksalaiset ovat myös innokkaita konserttikävijoitä. Saksalainen yleisö käyttää vuosittain yli 2 miljardia euroa konserttilippuihin.

Aus Finnland -hankkeen rahoittajina ja yhteistyökumppaneina ovat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, ulkoministeriö, Suomen Saksan-instituutti, Suomen Saksan-suurlähetystö sekä Musiikin edistämissäätiö MES.

Kommentoi Facebookissa