Mira Potkoselle maukas revanssi MM-nyrkkeilyissä – tasaisen kamppailun voitto tuomariäänin

Äärimmäisen tasainen ottelu päättyi Mira Potkosen voittoon tuomariäänin 3–2.

Äärimmäisen tasainen ottelu päättyi Mira Potkosen voittoon tuomariäänin 3–2. (Kuva AOP)

Tuomareiden papereissa ottelu ei olisi voinut olla juuri tasaisempi.

NYRKKEILY Rion olympiapronssimitalisti Mira Potkonen nappasi maukkaan revanssin Australian Anja Stridsmanista Intian Delhissä käytävien nyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailujen 60 kiloisten toiselle kierroksella. Äärimmäisen tasainen ottelu päättyi Potkosen voittoon tuomariäänin 3–2.

Syyskuussa Stridsman katkaisi Potkosen 50 ottelun voittoputken Espanjassa voittamalla niinikään tuomariäänin 3–2.

– On kyllä tosi vaikea vastustaja. Yleensä näen paikkoja osumille, mutta hänen kanssaan en. Onnellisesti ollaan kuitenkin jatkossa, Potkonen mietti ottelun jälkeen.

Nyrkkeilyssä jokainen erä arvostellaan omana kokonaisuutenaan viiden arvostelutuomarin toimesta. Potkonen voitti avauserän ja kolmannen erän tuomaäänin 3–2 ja hävisi toisen erän samoin numeroin.

Tuomareiden papereissa ottelu ei olisi voinut olla juuri tasaisempi. Mira Potkosen valmentaja Maarit Teuronen oli ottelun jälkeen varsin vähäsanainen.

– Olihan se vaikeaa, mutta onneksi saatiin käännettyä nyt tärkeässä paikassa numerot toisin päin. Näissä kilpailuissa se on tulos mikä ratkaisee, Teuronen kommentoi.

Seuraavaksi Potkonen nousee kehään sunnuntaina, jolloin hän saa vastaansa Valko-Venäjän Alla Jarshevitshin. Sunnuntaina kehätyönsä aloittaa sarjassa 69 kiloa edellisten MM-kilpailujen pronssimitalisti Elina Gustafsson, joka kohtaa Taipein Chen Nien-Chinin.

  • Lähde Suomen Nyrkkeilyliitto

Lue myös: Suomelle superpäivä naisten EM-nyrkkeilyssä – Mira Potkoselle ja Elina Gustafssonille kultaa!

Kommentoi Facebookissa