Miro Heiskanen tekee hurjaa jälkeä – ohittanee pian Reijo Ruotsalaisen lukemat

Dallas Starsissa pelaava Miro Heiskanen on NHL:n arvostetuimpia puolustajia. (Kuva AOP)

Dallas Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskanen porskuttaa NHL:ssä kahdeksan ottelun pisteputkessa.

JÄÄKIEKKO Dallas Starsin suomalaispuolustajan Miro Heiskasen tulikuuma vire jatkuu NHL:ssä. Heiskanen painelee nyt jo komeassa kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Heiskanen syötti keskiviikkona Starsin molemmat maalit. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kun Vancouver Canucks oli parempi lukemin 5-2.

Heiskasen saldo on joka tapauksessa komea. Hän on tehtaillut putkensa aikana 14 (3+11) tehopistettä. Heiskasen koko potti näyttää 56 (10+46) pistettä 65 ottelun jälkeen.

Yksikään suomalaispuolustaja ei ole pystynyt NHL:ssä vastaavaan saldoon viimeisten 37 vuoden aikana. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen tehtaili 59 pistettä kaudella 1985-86.

Heiskanen hyvin todennäköisesti menee Ruotsalaisen lukemien edelle. Dallas Starsilla on pelaamatta vielä 14 ottelua runkosarjassa.

NHL:n tulokkaiden pistepörssissä kolmantena oleva Arizona Coyotesin suomalaishyökkääjä Matias Maccelli otti tiistaina isoa roolia. Maccelli kuittasi tehot 1+1, kun Arizona väänsi 4-3 -jatkoaikavoiton Calgary Flamesista.

Maccelli viimeisteli kauden kuudennen maalinsa toisen erän alussa, kun hän siirsi isännät 2-1 -johtoon.

– On tämä nuorukainen kyllä melkoinen taikuri, Viaplay hehkuttaa Twitter-tilillään.

Ottelun voittomaali syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattu 3.10 minuuttia. Juuso Välimäki ja Maccelli alustivat Travis Boydin käsialaa olleen voittoniitin. Ex-seuraansa Calgarya kaatamassa ollut Välimäki kirjautti ottelusta tililleen kaksi syöttöpistettä.

Maccellilla on koossa 50 ottelusta 37 (6+31) tehopistettä. Välimäen saldo 64 ottelussa näyttää lukemia 2+26=28.

Jesperi Kotkaniemi avasi maalihanansa kahden ottelun tauon jälkeen ja nousi Carolina Hurricanesin sankariksi tiistaina. Kotkaniemi tehtaili tehot 2+1, kun Carolina kukisti Winnipeg Jetsin 5-3 -numeroin.

Kotkaniemellä on koossa 33 (14+19) tehopistettä 66 ottelusta. Kotkaniemi teki 34 (11+23) pistettä NHL:n debyyttikaudellaan 2018-19 Montreal Canadiensin paidassa. Kotkaniemen aiempi maaliennätys (12) oli puolestaan viime kaudelta.

Carolinan tuore hankinta Jesse Puljujärvi otti sairastuvalle joutuneen Andrei Svetshnikovin paikan Sebastian Ahon ja Seth Jarvisin rinnalla. Ketju jäi ilman tehopisteitä.

Aho pelasi 19.27 ja Puljujärvi 13.46 minuuttia. Aho on tahkonnut nyt jo kuusi ottelua ilman pisteitä.

Hiljattain 500. NHL-ottelunsa pelanneen Ahon saldo on siitä huolimatta hieno: 55 (27+28) pistettä 59 ottelussa.

NHL:ssä nähtiin tiistaina myös mehukas suomalaismaalivahtien kohtaaminen, kun Juuse Saroksen Nashville Predators ja Ville Husson Detroit Red Wings iskivät yhteen. Vähämaalinen ottelu päättyi Nashvillen 2-1 -voittoon.

Saros kirjautti plakkariinsa 28 torjuntaa. Husson lukema oli 14.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kärpät romahti Kouvolassa – kyseenalainen jäähy auttoi TPS:ää

Kommentoi Facebookissa