Mitsubishi vahvistaa muotoiluosastoaan – merkille uusi eurooppalainen muotoilujohtaja

Vanhan urheilucoupén mallinimi Eclipse Cross ehdittiin jo ottaa uusiokäyttöön nykytrendien mukaisessa crossoverissa.

Vanhan urheilucoupén mallinimi Eclipse Cross ehdittiin jo ottaa uusiokäyttöön nykytrendien mukaisessa crossoverissa. (Kuva Mitsubishi)

Alessandro Dambrosio on toiminut esimerkiksi kahdeksan vuotta Alfa Romeon päämuotoilijana.

AUTOT Mitsubishi Motors on vahvistanut, että italialainen Alessandro Dambrosio aloittaa lokakuun alussa Mitsubishin muotoilujohtajana. Hän tulee johtamaan Japanin Okazakin ja Tokion sekä Saksan Frankfurtin muotoilukeskuksia.

Dambrosio raportoi suoraan Mitsubishi Motorsin muotoiluosaston johtajalle Tsunehiro Kunimotolle.

– Alessandro on erittäin kokenut ja lahjakas muotoilija. Hänellä on takanaan pitkä ura maailman johtavien automerkkien parissa. Odotan innolla hänen inspiroivaa näkemystään Mitsubishin seuraavan sukupolven muotoilun kehittämisessä ja brändin maailmanlaajuisen kasvun tukemisessa, Tsunehiro Kunimoto kertoo.

Kunimoto sanoo Alessandron liittyvän joukkoon mielenkiintoisena ajankohtana, kun Mitsubishi on kehittämässä tulevaisuuden muotoiluilmettään.

Alessandro Dambrosio on kotoisin Milanosta, jossa hän aloitti uransa Fiatin palveluksessa.
Alessandro Dambrosio on kotoisin Milanosta, jossa hän aloitti uransa Fiatin palveluksessa. (Kuva Mitsubishi)

– Hän tulee olemaan tärkeässä roolissa muotoilutiimissämme hänen intohimonsa ja erinomaisen brändiarvojen tuntemuksensa ansiosta, Kunimoto summaa.

Alessandro Dambrosio on kotoisin Milanosta, jossa hän aloitti uransa Fiatin palveluksessa. Hän on toiminut esimerkiksi kahdeksan vuotta Alfa Romeon päämuotoilijana. Lisäksi hän on toiminut Maseratin muotoilujohtajana. Mitsubishi Motorsille Dambrosio siirtyy Volkswagen Groupin Audin Münchenin muotoilukeskuksen johtajan paikalta.

Ensimmäinen Mitsubishi-auto valmistettiin vuonna 1917, ja nykymuotoinen MMC perustettiin vuonna 1970. Vuonna 2017 MMC:n liikevaihto oli yli 16 miljardia euroa, jolloin myytiin kaikkiaan yli 1,1 miljoonaa Mitsubishiä.

Lue myös: Mitsubishi ei luovuta tavallisten henkilöautojen osalta – tulossa on uusi pikkuauto Renault Clion pohjalta

Kommentoi Facebookissa