MM-kisoissa oli naisten päivä – Anne-Mari Hyryläinen juoksi hienon maratonin

Anne-Mari Hyryläinen oli Lontoon MM-maratonilla seitsemänneksi paras eurooppalainen.

Anne-Mari Hyryläinen oli Lontoon MM-maratonilla seitsemänneksi paras eurooppalainen. (Kuva AOP)

Sadan metrin pikajuoksussa nähtiin samanlaista dramatiikkaa kuin miehissä.

LONTOON MM-KISAT Suomen Anne-Mari Hyryläinen teki naisten MM-maratonilla Lontoossa hyvän suorituksen, vaikkei toiveissaan olleeseen ennätykseensä yltänytkään. Hyryläinen oli kilpailussa 25. ajalla 2.35.33. Hän oli 25 kilometriin asti ennätysvauhdissa.

– Alku oli hyvä, pääsin hyvin mukaan ryhmään. Juoksu tuntui rennolta. Sitten ryhmä hieman kiskaisi, ja sen jälkeen juoksin paljolti yksin. 25 kilometrin kohdalla tuli sellainen huonompi hetki, pääsin sen yli ja loppu tuli taistellen, Hyryläinen summaili.

Hän kehui MM-maratonin puitteita. Reitin varrella oli paljon suomalaisia ja hän sai hyvin kannustusta. Hyryläinen oli kilpailussa seitsemänneksi paras eurooppalainen, mikä antaa hyvin motivaatiota jatkaa ensi kauteen ja EM-kisoihin. Miesten maratonilla Kenian Geoffrey Kirui juoksi maailmanmestariksi ajalla 2.08.27.

Lontoon MM-kisojen naisten 100 metrin finaalissa oli samoja piirteitä kuin miesten kilpailussa. Juoksun jamaikalaisen suosikin Elaine Thompsonin lähtökiihdytys epäonnistui, ja hän taipui peräti viidenneksi ajalla 10,98. Mestaruuteen kiiti Yhdysvaltain Tori Bowie kauden parhaallaan 10,85.

– En osaa oikein sanoa mitä siinä tapahtui. Yritin vain keskittyä hyvään starttiin, Thompson sanoi.

Rion olympialaisissa 100 metrin hopeaa ja 200 metrin pronssia juosseen Bowien, 26, riemulla ei ollut rajoja, kun tulostaulu kertoi, että hän onnistui heittäytymään mestariksi.

– Eihän tuo heittäytyminen nyt tunnu vartalossa kivalta, mutta sillä on voitettu mestaruuksia ennenkin, enkä anna koskaan periksi ennen kuin ollaan maalissa, Bowie kertasi.

Juoksua pääosan matkasta johtanut Norsunluurannikon Marie-Josee Ta Lou ei malttanut kurottaa lopussa Bowien tapaan ja oli toinen ajalla 10,86. Edellisten MM-kisojen 100 metrin hopeamitalisti, Hollannin Dafne Schippers oli nyt kolmas ajalla 10,96.

Kreikan Ekaterini Stefanidi hyppäsi maailmanmestaruuden, Euroopan mestaruuden ja olympiavoiton jatkeeksi jälleen maailmanmestariksi seiväshypyssä. Varmaotteinen kreikkalainen voitti maansa ennätyksellä ja kauden kärkituloksella 491. Lontoossa hän yritti vielä kolme kertaa MM-kisojen ennätyskorkeudesta 502. Toiseksi sijoittunut Yhdysvaltain Sandi Morris ylitti 475.

Naisten seitsenottelussa belgialainen olympiavoittaja Nafissatou Thiam voitti kolme lajia ja nousi mestariksi 6 784 pisteellä.

Yllätyksellisessä kuulakisassa uusiseelantilainen Tom Walsh kirkasti Rion olympiakisojen pronssin mestaruudeksi. Tasaisessa finaalissa Walsh työnsi vaikuttavan sarjansa päätteeksi 22,03, joka riitti mestaruuteen, kun kisan suosikit eivät onnistuneet.

Kesän tilastoykkösen amerikkalaisen Ryan Crouserin tekniikka petti, hän oli vasta kuudes työnnöllään 21,20. Couserin maajoukkuetoveri Joe Kovacks ei hänkään päässyt parhaalle tasolleen, mutta 21,66 riitti hopeaan. Kovacks työnsi viimeisellään 22,08 metriä, mutta työntö katsottiin yliastutuksi. Kroatian Stipe Zunic oli kolmas tuloksella 21,46.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Kommentoi Facebookissa