Poliisi kommentoi vuotanutta viestiketjua – presidenttien turvallisuus ei ollut uhattuna

Höyrylaivaristeilyllä olleilla Vladimir Putinilla sekä Sauli Niinistöllä on silmiinpistävän hyvä keskusteluyhteys, Venäjän ja USA:n välillä on viileämpää.

Höyrylaivaristeilyllä olleilla Vladimir Putinilla sekä Sauli Niinistöllä on silmiinpistävän hyvä keskusteluyhteys, Venäjän ja USA:n välillä on viileämpää. (Kuva Tasavallan presidentin kanslia/ Matti Porre)

Vladimir Putinin vieraillessa Savonlinnassa viestejä oli päätynyt ulkopuolisen sähköpostiin.

TURVALLISUUS Poliisi haluaa kommentoida Iltalehden tämän aamun uutista, että poliisin sisäisiä viestejä presidenttien Savonlinnassa toteutettua työvierailua koskien oli vuotanut ulkopuolisen henkilön sähköpostiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi Sauli Niinistön Punkaharjulla, presidentit vierailivat myös Bolshoi-teatterin esityksessä Savonlinnan oopperajuhlissa. Päivän Lehden artikkelin asiasta voit lukea tästä.

Poliisi kertoo, että torstaina 27.7.2017 klo 12.00 jälkeen käyty lyhyt viestiketju oli päätynyt uutisessa mainitun naisen sähköpostiin inhimillisestä erehdyksestä johtuen samana iltana klo 21.00 jälkeen. Kyse ei ollut poliisin sisäisten viestintäjärjestelmien tietoturva-aukosta, eikä jonkun ulkopuolisen hakkeroitumisesta poliisin viestijärjestelmiin.

– On harmillista, että poliisin sisäisiä viestejä on päätynyt ulkopuolisen sähköpostiin. Tosiasiassa tässä on kuitenkin ollut kyse inhimillisestä erehdyksestä, jossa sähköposti on näppäilyvirheen vuoksi mennyt toiselle henkilölle kuin oli tarkoitus. Tämä lyhyt viestiketju oli päätynyt väärään sähköpostiin useita tunteja sen jälkeen kuin se oli oikeasti käyty, Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Taisto Huokko kertoo.

Hän haluaa kuitenkin korostaa, että missään vaiheessa presidenttien turvallisuus ei ollut uhattuna näppäilyvirheen vuoksi.

– Näen asian niin, että asia kuitenkin selvitetään perin pohjin ja katsotaan sen jälkeen, onko jatkossa tarvetta muuttaa toimintatapoja tai viestintävälineitä tällaisten tilanteiden ennalta ehkäisemiseksi.

Kommentoi Facebookissa