MM-kultaa hiihtänyt Marit Bjørgen ei antanut muille edes mahdollisuutta

Charlotte Kallan, Marit Bjørgenin ja Astrid Jacobsenin seuraksi toivottiin suomalaisia, mutta toisin kävi.

Charlotte Kallan, Marit Bjørgenin ja Astrid Jacobsenin seuraksi toivottiin myös suomalaisia, mutta toisin kävi. (Kuva AOP)

Norjan hiihtokuningatar sai uran 16 MM-kultamitalinsa ylivoimaisella suorituksella.

LAHDEN MM-KISAT Marit Bjørgenistä näyttää tulevan myös Lahden MM-kisojen hiihtokuningatar, norjalainen voitti ylivoimaiseen tyyliin naisten 10 kilometrin perinteisen hiihdon. Yhdistelmäkisassa hopealle Bjørgenin jälkeen hiihtänyt Krista Pärmäkoski jäi voittajasta nyt puolitoista minuuttia ja oli seitsemäs.

– Olen pettynyt. Hyvä sijoitus sinänsä, mutta mitalia lähdin tavoittelemaan. Pronssi olisi ehkä ollut otettavissa, kärkikaksikko meni aika kovaa.

Pärmäkosken edelle ehti suomalaisista myös Kerttu Niskanen, joka oli kuudes. Laura Monosen sijoitus oli 14. ja suksiensa pitoa valittanut Anne Kyllönen sijalla 38, peräti kolme minuuttia voittajasta.

Mestaruus oli kokeneelle 36-vuotiaalle Bjørgenille toinen Lahdessa ja uran 16. MM-kultamitali. Vuosi sitten pojan saanut norjalaistähti kertoi Ylen haastattelussa jännittäneensä kisaa jostain syystä.

– Olin todella hermostunut ennen kilpailua. Sukseni olivat todella loistavat tänään, ja pystyin hiihtämään rennosti, Bjørgen tunnusti.

Hopeaa vei Ruotsin Charlotte Kalla 41 sekuntia Björgenille jääneenä ja pronssia sai Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Keskiviikkona miehet kilpailevat Lahdessa sekä yhdistetyssä että 15 kilometrin perinteisellä hiihtotavalla.

Kommentoi Facebookissa