Mökkimurrot ja ilkivalta kiusaavat taas – anastettu omaisuus vähäistä, aiheutettu vahinko suurta

Mökin seesteiseen rauhaan tuovat särön murtautujat ja ilkivallantekijät.

Mökin seesteiseen rauhaan tuovat särön murtautujat ja ilkivallantekijät. (Kuva Fotolia)

Mökeillä on särjetty paikkoja ja esimerkiksi katkaistu sähköt, jolloin pakastimet ovat sulaneet.

MÖKKIMURROT Itä-Suomen poliisi on pitkin viikonloppua saanut tietoonsa useita varkauksia eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Anastetun omaisuuden arvo ei ole ollut mittava missään kohteessa, mutta aiheutettujen vahinkojen määrä on ollut iso.

Polvijärvellä Haaponiementiellä on murtauduttu muutaman viime päivän sisällä ainakin kolmeen vapaa-ajan asuntoon. Mökkeihin on päästy ikkunoita rikkomalla ja ovia vääntämällä ja mökeistä on anastettu muun muassa vähäarvoisia työkaluja. Tekijöitä on ollut jälkien perusteella useita.

Tekijät ovat särkemisen vimmassa tai muuten vaan tyhmyyttään rikkoneet paikkoja mökeillä sohvia viiltelemällä ja muuta irtainta omaisuutta hajottamalla. Mökeiltä on muun muassa katkaistu sähköt, jolloin esimerkiksi pakastimet ovat sulaneet.

Lisäksi tietoon on tullut ainakin yksi mökkimurto Liperin Lapinsaarentieltä. Tekotapa tässäkin tapauksessa on ollut sama, sähköt on katkaistu ja tekijät ovat lyöneet terveisinä puukon pystyyn mökin seinällä olevaan tauluun. Mökistä oli anastettu joitakin puukkoja ja alkoholijuomia.

Myös Etelä-Savossa Pertunmaalla Möyryntiellä ja Vähä-Palojärventiellä on murtauduttu vapaa-ajanasuntoihin. Murrot ovat tapahtuneet viime sunnuntain ja eilisen lauantain välisenä aikana. Mökeistä on anastettu kaukoputki, kiikarit sekä alkoholijuomia.

Lisäksi huoltoasemat ovat olleet varkaiden mielenkiinnon kohteena Liperissä, Lieksassa ja Nurmeksessa, joissa murtauduttiin huoltoasemille perjantain ja lauantain välisenä aikana.

Tekijöille on sattunut Nurmeksessa pieni ennakkosuunnitteluvirhe ja työtapaturma, sillä Nurmeksen huoltoasema oli tyhjillään ja liiketoiminta siellä oli loppunut. Liperistä ja Lieksasta tekijät saivat saaliikseen muun muassa pohjakassat, tupakkaa, kahvia ja suklaata.

Havaintoja edellä mainituista teoista tai vinkkejä näistä toisen omaisuuden suojasta vähät välittävistä tekijäehdokkaista kaivataan sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana poliisipäivystykseen.

Lue myös: Lomalle lähtijä, älä tee kodistasi helppoa saalista murtovarkaalle!

Kommentoi Facebookissa