Montreal Canadiens selvitti ensimmäisen ottelupallon

Montreal Canadiens pudotti Stanlcy Cupin välierissä Vegas Golden Knightsin (Kuva: AOP)

Montreal Canadiens pudotti Stanley Cupin välierissä Vegas Golden Knightsin. (Kuva AOP)

Montreal Canadiens kavensi Stanley Cupin finaalien otteluvoitot 1-3:een. Jesperi Kotkaniemi sai seurata ottelua katsomosta.

JÄÄKIEKKO Selkä seinää vasten pelannut Montreal Canadiens väänsi NHL:n Stanley Cupin finaaleissa Tampa Bay Lightningista maanantaina pakkovoiton ja kavensi NHL:n finaalisarjan otteluvoitot 1-3:een. Neljännessä finaaliottelussa 3-2 -voittomaali syntyi jatkoerässä.

Montrealin suureksi sankariksi kohosi ottelun avausmaalin sekä voittomaalin viimeistellyt voimahyökkääjä Josh Anderson. Hän survoi ratkaisevan irtokiekon sisään, kun jatkoerää oli pelattu vajaat neljä minuuttia.

Ottelun luonteesta kertoo paljon se, että Montrealin maalivahti Carey Pricelle kirjattiin 32 torjuntaa. kun hallitsevan Stanley cup -mestarin Tampan Bayn veräjänvartija Andrei Vasilevski selvisi illastaan 18 torjunnalla.

Montrealin päävalmentaja Dominique Ducharme teki neljänteen finaaliin kokoonpanomuutoksia. Tämä onnistui ainakin hetkellisesti.

– Pelasimme kovaa. Pelimme ei ollut täydellistä, mutta voimme olla parempia. Teemme sen Tampassa, Ducharme julisti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ducharmen koviin ratkaisuihin lukeutui Jesperi Kotkaniemen katsomokomennus. Artturi Lehkonen ja Joel Armia saivat pitää paikkansa kokoonpanossa. Molemmat jäivät tehopisteittä.

Lehkonen oli kuitenkin tärkeässä roolissa Montrealin 2-2 -tasoitusmaalissa, joka siis pelasti joukkueen jatkoajalle. Lehkonen oli maskissa Vasilevskin edessä.

Montrealissa pieni toivo elää, mutta joukkueen mahdollisuuksia Stanley Cupiin pidetään silti epätodennäköisinä. Tampa Bay Lightning on hallinnut jokaista neljää finaaliottelua ja neljännen ottelun jatkoaikatappio oli sille eräänlainen työtapaturma.

Seuraavan kerran mestaruus on Tampa Bay Lightningille katkolla keskiviikkona.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Montrealin kiekkohuuma lässähti – finaaleissa jo selkä seinää vasten

Kommentoi Facebookissa