Moottoripyöräilijät pakenivat poliisia yössä – moottoripyörät jäivät toistaiseksi poliisin haltuun

Poliisipartiot yrittivät pysäyttää moottoripyöräilijät, jotka lähtivät ajamaan karkuun. (Kuvituskuva Dreamstime)

Kyse oli henkilöstä, jolla ei ollut ajo-oikeutta moottoripyörän kuljettamiseen.

LIIKENNETURVALLISUUS Oulun poliisilla oli torstain ja perjantain välisenä yönä kaksi erillistä tehtävää, joiden yhteydessä moottoripyörän kuljettaja pakeni poliisipartiota.

Ensimmäinen tilanne tapahtui Oulussa torstaina 14.7. hieman ennen puolta yötä. Poliisipartio yritti pysäyttää moottoripyöräilijää kuljettajan ajokunnon ja ajo-oikeuden tarkistamiseksi, jolloin kuljettaja lähti ajamaan kovaa vauhtia.

Partio seurasi moottoripyörää Raksilan ja Karjasillan kautta Höyhtyälle, missä kuljettaja lopulta tavoitettiin hänen kaaduttuaan pyörällä maaston puolella ajaessaan. Kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, koska hänellä ei ollut moottoripyörän kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta.

Toinen vastaava tilanne tapahtui Iissä perjantaina 15.7. aamuyöllä, jolloin partio yritti myös pysäyttää moottoripyörän kuljettajaa. Kuljettaja lähti tälläkin kertaa ajamaan kovalla vauhdilla. Poliisipartio seurasi moottoripyörää ensin Iin alueella ja lopuksi Simon kautta Kemin puolelle, missä moottoripyörästä loppui polttoaine.

Tämänkin tapauksen osalta kuljettajaa epäillään kovan nopeuden vuoksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tälläkin kertaa kyse oli myös henkilöstä, jolla ei ollut ajo-oikeutta moottoripyörän kuljettamiseen.

Molempien tapausten osalta moottoripyörät otettiin toistaiseksi poliisin haltuun.

Lue myös: Moottoripyöräilijä pakeni jopa 240 km/h – poliisipartiot saivat kuljettajan lopulta pysähtymään

Kommentoi Facebookissa