Moottoripyörällä poliisia pakoon yli kahtasataa – pakenijan pyörä hajosi ja pysähtyi ohituskaistalla

Moottoripyörän kuljettaja totesi poliisimoottoripyörän, mutta tästä huolimatta lähti kiihdyttämään vauhtia.

Moottoripyörän kuljettaja havaitsi poliisimoottoripyörän, mutta tästä huolimatta lähti kiihdyttämään vauhtia. (Kuvituskuva Fotolia)

Moottoripyöräilijä ohitteli ajoneuvoja käyttäen keltaista sulkualuetta ja vastaan tulevien kaistaa.

TAKAA-AJO Poliisin suorittamassa liikennevalvonnassa päätettiin pysäyttää perjantaina klo 13.28 Jyväskylän Rantaväylällä päin punaista liikennevaloa ajanut moottoripyöräilijä. Ennen pysäytystä moottoripyöräilijä syyllistyi vielä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ohittamalla moottoritiellä ensin oikealta ja sitten kahden auton välistä, etäisyyden ollessa ohitettaviin olematon.

Ennen Keljonkangasta ajoa seurannut poliisimoottoripyörä ajoi seurattavan moottoripyörän rinnalle ja näytti tälle pysäytysmerkit. Moottoripyörän kuljettaja havaitsi poliisimoottoripyörän, mutta tästä huolimatta lähti kiihdyttämään vauhtia.

Muuramen suuntaan mentäessä kyseisen moottoripyörän nopeus oli yli 200 km/h. Moottoripyöräilijä ohitteli ajoneuvoja käyttäen keltaista sulkualuetta ja vastaan tulevien kaistaa sekä keskiviivaa. Tapahtuma-aikaan oli erittäin vilkas liikenne ja jatkuvat autojonot molempiin suuntiin, johtuen Jyväskylän suurajoista. Ohituksissa sivuttaismarginaalit olivat erittäin pienet sekä ohitettaviin että vastaan tuleviin. Myös vastaan tulleet autot ovat joutuneet tekemään väistöliikkeitä välttääkseen onnettomuuden.

Kultakengän ohituskaistalla pakeneva moottoripyörä hajosi ja pysähtyi. Kuljettajaksi osoittautui Iistä kotoisin oleva vuonna 1986 syntynyt mieshenkilö, joka otettiin poliisin toimesta kiinni. Kuljettajan huumepikatesti oli positiivinen sekä kannabikselle että amfetamiinille. Turvatarkastuksen yhteydessä kuljettajalta löytyi huumausainetta vähäinen määrä.

Moottoripyörän kuljettaja on poliisin kiinniottama ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ilman vaadittavaa ajo-oikeutta, rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksista, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Moottoripyöräpoliisi pysäytti eilen myös Turussa Runosmäen Teboil-huoltamon pihassa kello 17.30 moottoripyörän, jonka kuljettajalle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen kokaiinille. Lisäksi kuljettaja kertoi poliisille ensin väärät henkilötiedot, hänellä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia, hän oli maahantulokiellossa ja häneltä löytyi hallusta pullossa olevaa kirkasta nestettä, jossa epäillään olevan huumausainetta.

Tätä asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausainerikoksena, väärän henkilötiedon antamisena ja ulkomaalaisrikkomuksena.

Lue myös: Moottoripyöräilijä pakeni poliisia 240 km/h ja matkustaja kyydissä – polttoaine loppui

Kommentoi Facebookissa