Moottorivene törmäsi edellä ajaneeseen – 14 henkilöä osallisena, kaksi kuljetettiin sairaalaan

Edellä olevaan moottoriveneeseen oli tullut jonkinlainen vika ja veneen ajovauhti tyrehtyi.

Edellä olevaan moottoriveneeseen oli tullut jonkinlainen vika ja veneen ajovauhti tyrehtyi. (Kuvituskuva Fotolia)

Rantasalmella tapahtui juhannuksena jo toinen vesiliikenneonnettomuus.

ONNETTOMUUS Rantasalmen Haukivedellä, Linnansaaren lähistöllä, tapahtui aamuyöllä 24.6.2018 klo 02.50 vesiliikenneonnettomuus.

Enonkoskelaismies oli moottoriveneen ja viiden matkustajan kanssa ollut liikkeellä Haukivedellä, missä hänen edellään ajoi toinen moottorivenekunta matkustajineen. Toisessa veneessä oli yhteensä kahdeksan henkilöä.

Etäisyyttä oli veneiden välillä ollut alkuvaiheessa jonkin verran, kun edellä olevaan moottoriveneeseen tuli jonkinlainen vika. Veneen ajovauhti tyrehtyi ja takana olleen enonkoskelaisen miehen ohjaama vene törmäsi edellä olleen veneen päälle.

Toista venettä kuljettanut 1990-luvulla syntynyt enonkoskelaismies oli alkoholin vaikutuksen alaisena, alkometripuhallus oli noin 1,00 o/oo ajon jälkeen. Paikalle saapui kaksi pelastuslaitoksen venettä miehistöineen.

Ainakin kaksi henkilöä loukkaantui, heidän tarkemmasta tilastaan ei ole tietoa. Loukkaantuneet, 1970- ja 1990-luvuilla syntyneet henkilöt vietiin sairaalahoitoon. Enonkoskelainen mies käytettiin kokeissa tarkemman veren alkoholin tason määrittämiseksi. Kuljettajaa epäillään vesiliikennejuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Aikaisemmin juhannusaattona Rantasalmella Poronsalmen edustalla upposi noin seitsemän metriä pitkä avovene, jonka keulaosa oli vaurioitunut kovassa tuulessa. Veneessä kyydissä olleet 13 henkilöä olivat joutuneet veden varaan, osa oli lapsia.

Uponneen veneen perässä tullut veneilijä pelasti 12 henkilöä veden varasta ja kuljetti heidät lähimpään rantaan. Yhden kyydissä olleista epäillään hukkuneen.

Lue myös: Vene upposi kyydissään kaikkiaan 13 aikuista ja lasta – yhden miehen pelätään hukkuneen

Kommentoi Facebookissa