Mopoauto päätyi metsäautotieltä katolleen ojaan – kyydissä kaikkiaan 7 alaikäistä henkilöä

Poliisin lisäksi paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä.

Poliisin lisäksi paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. (Kuva AOP)

Ulosajossa loukkaantui ainoastaan yksi nuori henkilö, joka kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan tutkittavaksi.

LIIKENNETURVALLISUUS Lauantaina noin klo 23.00 aikaan Rauman Lapissa Lavajärven metsäautotiellä mopoauton kuljettaja menetti ajokkinsa hallinnan, ja kulkuneuvo ajautui ajoväylältä ulos. Mopoauto päätyi katolleen ojaan.

Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta kuljettaa mopoautoa, ja koska mopoautossa oli 7 henkilöä kyydissä, se ei voinut olla vaikuttamatta ajoneuvon ajautumiseen ulos ajoväylältä. Ulosajossa loukkaantui ainoastaan yksi nuori henkilö, joka kuljetettiin ambulanssilla Satasairaalaan tutkittavaksi vammojensa vuoksi. Muiden vammat olivat luonteeltaan ruhjevammoja, mitkä tarkistettiin ensihoitoyksiköiden toimesta paikan päällä. Poliisin lisäksi paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä.

Matkaan retkikunta oli lähtenyt läheiseltä kesämökiltä, missä oli useampi nuori viettämässä lauantai-iltaa. Mopoauton kuljettaja oli 15-vuotias poika ja matkustajina olleet kuusi muuta olivat 14–15-vuotiaita nuoria tyttöjä ja poikia. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Kevyen nelipyörän kuljettajaa epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä liikennerikkomuksesta, koska hän kuljetti sallittua useampia matkustajia. Mopoautossa olisi saanut olla ainoastaan kaksi henkilöä.

Lue myös: Mopoauton kuski paljastui 14-vuotiaaksi – ajoi pimeässä ilman valoja ja matkustaja takaluukussa piilossa

Kommentoi Facebookissa