Mörkö löi sisään Kazakstanissa – Siperia jää Linnan juhlien takia väliin

MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila luutii KHL:ssä Jokereiden paidassa.

MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila luutii KHL:ssä Jokereiden paidassa. (Kuva AOP)

Jokerit voitti uudelleen nimetyssä Kazakstanin pääkaupungissa. Marko Anttila teki kaksi maalia.

JÄÄKIEKKO Jokerit jatkoi kaukokiertuettaan voittoisasti keskiviikkona Kazakstanissa lyötyään Barys Nur-Sultanin 4-2. Kaupungin nimi oli Jokereiden edellisen visiitin jälkeen vaihtunut, kun pääkaupunki oli päätetty nimetä uudelleen viime keväänä menehtyneen Kazakstania diktaattorin ottein johtaneen presidentin Nursultan Nazarbajevin muiston kunniaksi.

Ottelun hahmo oli kaksi maalia tehnyt viime keväänä MM-kultasankari Marko Anttila. Ennen Anttilan maaleja Steve Moses ja Brian O’Neill olivat maalanneet Jokerit 2-0 -johtoon.

– Ensimmäisessä vaihdossa tuntui, että ollaan potku perässä, mutta parannettiin nopeasti. Ensimmäisen loppu ja toinen erä kokonaisuudessaan olivat meiltä tosi vahvoja, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Anttilan, lempinimeltään Stretsi, alivoimamaali ratkaisi Jokereiden voiton.

– Vähän oltiin passiivisia kolmannessa ja vastustaja sai kavennuksen. Loppu oli aika sekavaa, eikä meistä ainakaan kukaan tuntunut tietävän, mitä kentällä tapahtuu. Stretsin alivoimamaalin kautta saatiin tärkeä voitto kotiin, Marjamäki totesi.

Jokerit on voittanut kaukokiertueensa molemmat ottelut. Maanantaina Jokerit pehmitti Salavat Julajev Ufan 3-2. Nur-Sultanin pienempi kaukalo ei estänyt Jokereita voittamasta.

– Pelattiin ihan hyvää pienen kaukalon peliä. Tämä poikkesi kuitenkin taas ihan täysin siitä, millaista oli Ufassa maanantaina. Monella joukkueella tässä sarjassa on pienempi kaukalo, joten saamme sillä tapaa hyvää kokemusta, miten tällaisissa pitää pelata, Marjamäki sanoi.

Marjamäki iloitsee joukkueensa pelin kohenemisesta. Esitykset ovat olleet talven tullessa tasaisempia.

– Tietty nöyryys, kurinalaisuus ja puolustushalukkuus ovat olleet hyvää luokkaa. Kyllä sitä on jo kotikaukaloonkin saatu, ettei ihan kaiken maailman sirkustemppuja tehdä joka kerta, Marjamäki sanoi.

Perjantaina Jokerit pelaa kiertueellaan Siperiassa Sibir Novosibirskia vastaan. Tosin Jokerit joutuu Siperian kylmyydessä tulemaan toimeen ilman Anttilaa, Mikko Lehtosta ja Veli-Matti Savinaista, jotka tulevat Suomeen Linnan juhliin.

– Hieno juttu, että he ovat kutsun saaneet ja totta kai he pääsevät juhliin osallistumaan. Me alamme miettiä omia sotasuunnitelmiamme Novosibirskiin. Tiedän, että jätkät ovat valmiita pistämään itsenäisyyspäivänä kaikkensa likoon, Marjamäki sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jere Lehtinen korostaa – ”Venäjän turnaukseen vain potentiaalisia MM-kisapelaajia”

Kommentoi Facebookissa