Muista hyvät hermot joululiikenteessä – tässä ovat ruuhkahuippujen ajankohdat

Ensisijaisesti joululiikenteessä puututaan liikenneturvallisuutta vaarantaviin asioihin; rattijuopumukset, ylinopeudet, ajotaparikkeet, ajoneuvon kuormaus ja turvavöiden käyttö.

Ensisijaisesti joululiikenteessä puututaan liikenneturvallisuutta vaarantaviin asioihin; rattijuopumukset, ylinopeudet, ajotaparikkeet, ajoneuvon kuormaus ja turvavöiden käyttö. (Kuva Poliisi)

Matkanteko jatkuu turvallisesti ja joulumielellä, kun ei hermostu toisten tekemistä virheistä.

LIIKENNE Joululiikenne ajoittuu tänä vuonna 22.12.–26.12 väliselle ajanjaksolle. Liikennemäärät kasvavat huomattavasti normaaliin viikonloppuliikenteeseen verrattuna ja joulunviettoon lähtevien ajomatkat voivat olla pitkiäkin.

Joulun menoliikenteessä ruuhkahuiput ajoittunevat perjantain 22.12. kello 14–20 välillä ja lauantain 23.12. kello 8–12 välillä ja paluuliikenteessä tiistaina 26.12. kello 16–21 välille Etelä-Suomen pääteille. Mikäli mahdollista, kannatta välttää ruuhkahuippuja ja ajoittaa matkan teko rauhallisempiin tunteihin, jolloin myös onnettomuusvaara on huomattavasti vähäisempi.

Poliisi muistuttaa, että edellä ajavaan on syytä pitää riittävä etäisyys ja turhia ohituksia kannattaa välttää. Siten lisätään matkanteon sujuvuutta ja säästetään hermoja. Suositeltavaa on kuunnella sellaista radiokanavaa, joka välittää myös mahdolliset liikennetiedotteet.

Auto kannattaa myös tankata etukäteen sekä polttoaineen että lasinpesunesteen osalta ja varmistaa varoituskolmion mukana olo. Poikkeustilanteiden varalta on syytä varata lämmintä vaatetta käsille, koska talviolosuhteissa auto jäähtyy suhteellisen nopeasti, jos joudutaan esimerkiksi moottorivian tai kolarin vuoksi pysähtymään.

Mukaan kannattaa varata myös aimo annos joulumieltä, eikä hermostua muiden tekemistä virheistä. Siten matkanteko jatkuu turvallisemmin. Poliisi valvoo joululiikennettä kaikilla käytettävissä olevilla resursseilla. Valvontaa suoritetaan sekä näkyvin tunnuksin varustetulla että siviilimallisella kalustolla.

Ensisijaisesti puututaan liikenneturvallisuutta vaarantaviin asioihin; rattijuopumukset, ylinopeudet, ajotaparikkeet, ajoneuvon kuormaus ja turvavöiden käyttö. Lisäksi poliisi valvoo joululiikennettä myös automaattivalvonnan keinoin.

Kommentoi Facebookissa