Murhakultin perustanut Charles Manson etsi Beatlesin musiikista mystisiä vihjeitä – ja sai kappaleensa Beach Boysin albumille

Charles Manson ilveilee valokuvaajille oikeudenkäynnissään vuonna 1971.

Charles Manson ilveilee valokuvaajille oikeudenkäynnissään vuonna 1971. (Kuva AOP)

Charles Manson sai oikeudessa kuolemantuomion, jonka moni olisi suonut toteutuvan.

MURHAKULTTI Kovin montaa kyyneltä ei vieritetty maapallolla, kun tieto 83-vuotiaana kuolleen Charles Mansonin kuolemasta kiiri maasta toiseen. Murhakultin perustanut Manson oli saanut aikoinaan kuolemantuomion, mutta menehtyi sunnuntaina luonnollisista syistä Kaliforniassa istuttuaan 45 vuotta vankilassa.

Charles Manson muodosti 1960-luvulla oman seuraajajoukkonsa, jonka jäseniä hän kutsui nimellä Family, perhe. Kannattajikseen kommuuniinsa hän houkutteli nuoria, erityisesti naisia, jotka vetivät puoleensa taas miehiä. Seuraajansa hän manipuloi murhaamaan raa´asti ihmisiä.

Manson itse ei osallistunut veritekoihin, vaan sai sokeasti tottelevan ”perheensä” syyllistymään varsinaisiin tekoihin. Tunnetuin raakuuksista tapahtui elokuussa 1969, kun neljä Mansonin seuraajaa murhasi elokuvaohjaaja Roman Polanskin raskaana olleen vaimon Sharon Taten sekä neljä hänen vierastaan. Polanski oli tapahtuman aikana Lontoossa. Myöhemmin uhreja tuli vielä lisää.

Mansonin äiti oli pojan saadessaan vain 16-vuotias, isästä ei ollut tietoa. Äiti joutui vankilaan, jonne päätyi myös pääosin laitoksissa kasvatettu pienikokoinen poika. Kerrotaan, että hän opetteli ihmisten johdattelemisen taidot lukemalla vankilassa amerikkalaisen ihmissuhdetaitojen kouluttajan Dale Carnagien klassikon Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa.

Vapauduttuaan vankilasta vuonna 1967 tuolloin 32-vuotias Manson muutti San Franciscoon Haight-Asburyn hippialueelle ja juoni juurettomia nuoria kannattajikseen. Lopulta kultiksi muotoutunut ryhmä asettui Los Angelesin lähistöllä aavikolla ranchille, jossa pidettiin huumeiden kyllästämiä juhlia. Manson julisti seuraajilleen kuin Jeesus, ja hänen profetiansa mukaan ihmiskunnalla oli edessään rotujen välinen sota, jonka jälkeen Mansonin perhe aloittaisi uuden maailman.

Charles Manson yritti epätoivoisesti itsekin muusikoksi, The Beatlesin niin kutsutun valkoisen albumin kappaleista hän etsi väitettyjä piilomerkityksiä. Mansonin murhatöitä tehnyt perhe kirjoitti erään verityön yhteydessä jääkaapin oveen Beatlesin kappaleen nimen Helter Skelter, hullunmylly. Nimellä Manson viittasi ennustamaansa rotusotaan.

Manson onnistui jopa ystävystymään Beach Boysin veljessarjaan kuuluneen Dennis Wilsonin kanssa. Joulukuussa 1968 ilmestyneen Beach Boysin singlen Bluebirds over the Mountain B-puolella on kappale Never Learnt Not to Love, jonka säveltäjäksi on merkitty Dennis Wilson.

Itse asiassa kyseessä on kuitenkin muunnelma Mansonin tekemästä ja sittemmin levyttämästä kappaleesta Cease to Exit, jonka hän itse pääsi julkaisemaan albumillaan vielä maaliskuussa 1970. Mansonia kannattajineen ei yhdistetty pitkään aikaan murhiin. Myöhemmin Guns N’ Roses on levyttänyt Mansonin kappaleen Look at Your Game Girl.

Charles Manson pilkkasi kaikkea oikeudenkäynnissään, jonka tuomari totesi puolestaan Mansonin olevan vain työtävieroksuva varas ja väärentäjä. Manson tuomittiin kuolemaan 19. huhtikuuta 1971, mutta Kalifornia lakkautti kuolemanrangaistuksen jo seuraavana vuonna.

Oikeudenkäynnissä selvisi, että verenhimoinen perhe oli suunnitellut myös näyttelijöiden Elisabeth Taylorin ja Richard Burtonin sekä laulajien Frank Sinatran ja Tom Jonesin murhaamista ja kiduttamista.

Dennis Wilson selvisi omaksi huojennuksekseen tuttavuudestaan Charles Mansonin kanssa hengissä. Vietettyään 28. joulukuuta 1983 päivän alkoholia naukkaillen ja sukellellen revityissä farkuissaan kylmään veteen, hän ei kerran enää noussut pintaan. Veneen päällikkö, 26-vuotias Skip Lahti todisti surffiyhtyeen ainoan todellisen surffarin hukkumisen Marina Del Reyssa vain 39-vuotiaana.

  • Videolla Beach Boys ja Mansonin kappale Never Learn Not To Love

Kommentoi Facebookissa