Myös Suomi huolestui kansalaistensa turvallisuudesta Ukrainassa – ”Poistu välittömästi maasta”

Ulkoministeriön matkustustiedotteet ovat suosituksia ja matkustaja vastaa matkapäätöksestä aina itse. (Kuvituskuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Ulkoministeriön mukaan tilanne on arvaamaton ja voi muuttua nopeasti.

UKRAINA Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmaissut huolensa Ukrainan tilanteen kärjistymisestä sodaksi. Venäjä on keskittänyt armeijansa joukkoja rajalle ja amerikkalaisia kehotettiin poistumaan maasta.

Nyt myös Suomen ulkoministeriö on päivittänyt matkustussuosituksiaan Ukrainan osalta:

”Poistu välittömästi maasta olemassa olevilla kaupallisilla yhteyksillä edelleen kiristyneen ja arvaamattoman turvallisuustilanteen vuoksi.

Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne on jännittynyt Venäjän koottua joukkoja Ukrainan suunnalle. Tilanne on arvaamaton ja voi muuttua nopeasti. Jos olet maassa, seuraa Kiovan edustuston ja ulkoministeriön tiedotuskanavia ja tee matkustusilmoitus.”

Ulkoministeriön mukaan noin 110 ihmistä on tehnyt matkustusilmoituksen Ukrainaan, mutta maassa olevien suomalaisten todellinen määrä on suurempi. Ulkoministeriön matkustustiedotteet ovat suosituksia ja matkustaja vastaa matkapäätöksestä aina itse.

Ulkoministeriö toteaa myös, että tulitaukorikkomukset itäisessä Ukrainassa ovat jatkuneet monista tulitauoista huolimatta. Donetskin ja Luhanskin läänit kuuluvat Ukrainaan, vaikka osa niistä ei ole parhaillaan hallituksen hallinnassa.

Lue myös: Presidentti Biden huolestui Ukrainan tilanteen kiristymisestä sodaksi – ”Amerikkalaisten pitäisi poistua nyt”

Kommentoi Facebookissa