Myrskyn jäljiltä kymmeniä tuhansia sähkökatkoja – katso kartalta missä häiriöt ovat

Matalapaineen yhteydessä esiintyy myös merenkulkua haittaavia poikkeuksellisen korkeita aallokkoja.

Matalapaineen yhteydessä esiintyy myös merenkulkua haittaavia poikkeuksellisen korkeita aallokkoja. (Kuva Fotolia)

Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivät laivayhtiöt ovat ilmoittaneet peruuttavansa useita lähtöjä.

SYYSMYRSKY Energiateollisuuden ylläpitämän Sähkökatkokartan mukaan syysmyrsky Ailan jäljiltä aamukahdeksan jälkeen Suomessa oli 61 790 sähkötöntä asiakasta, 152 kunnassa ja 21 yhtiöllä. Myrsky on esimerkiksi kaatanut puita sähkölinjoille.

Sähkökatkokartalta näkyvät niiden sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Kaikilla karttapalvelua ei kuitenkaan vielä ole, joten määrä voi olla jopa suurempi.

Pääsääntöisesti sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot ja työkeskeytykset. Tarkka tilanne selviää asianomaisen verkkoyhtiön omilta sivuilta.

Juttuvinkki: Voimakas syysmyrsky saapuu Suomeen – mukana puuskaisia tuulia ja rankkasateita

Ilmatieteen laitoksen mukaan toistaiseksi kovin puuska on mitattu yöllä Pietarsaaren Kallanin sääasemalla, jossa tuuli yltyi lukemiin 35,3 m/s. Hailuodon Marjaniemessä mitattiin 33,2 m/s, Raahen Nahkiaisissa 32,5 m/s ja Kalajoen Ulkokallassa 29,8 m/s. Tähän mennessä kovin 10 minuutin keskituulen nopeus29,4 m/s on mitattu Rauman Kylmäpihlajan havaintoasemalla.

Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivä Eckerö Line on ilmoittanut peruvansa torstaina kahdeksan lähtöä.  Myös Viking Line on perunut Helsinki–Tallinna-välillä liikennöiviä vuorojaan sääolosuhteiden vuoksi. Lisäksi Vaasan ja Uumajan välillä liikennöivä Wasaline on perunut kummatkin vuoronsa torstailta.

Lue myös: Syysmyrskyn vaikutukset saattavat näkyä juna- ja tieliikenteessä – ”Ajokelit ovat nyt haasteellisia”

Kommentoi Facebookissa