Postin nimissä lähetetty edelleen huijausviestejä – ”Yritys saada pankkitietoja tekstiviestillä”

Jos olet saanut huijausviestin, älä vastaa viestiin tai syötä tietojasi vaadittuihin kenttiin.

Jos olet saanut huijaussoiton tai huijausviestin, älä soita takaisin tai vastaa viestiin. (Kuva Fotolia)

Viesteissä saatetaan kertoa saapuneesta lähetyksestä, palkinnosta tai maksamattomasta kuljetusmaksusta.

HUIJAUSVIESTIT Posti ja Helsingin poliisilaitos varoittavat kansalaisia Postin nimissä lähetetyistä kalasteluviesteistä. Myös Kouvolassa ja Iitissä on tehty ilmoituksia vastaavista viesteistä.

Kalastelutekstiviesti tarkoittaa yritystä saada pankkitietoja tai henkilökohtaisia tietoja tekstiviestillä. Yleensä viestissä pyydetään avaamaan linkki tai soittamaan tiettyyn puhelinnumeroon. Linkki kuitenkin johtaa huijaussivustolle.

Juttuvinkki: Poliisi tutkii useita Postin nimissä toteutettuja huijauksia ‒ rikoshyöty yli 200 000 euroa

Postin nimissä lähettyjen kalasteluviestien sisällöt vaihtelevat. Niissä saatetaan kertoa esimerkiksi saapuneesta lähetyksestä, voitetusta palkinnosta tai maksamattomasta kuljetusmaksusta.

Jos saat huijausviestin, älä avaa linkkejä, liitetiedostoa ja tai kuvia, joita saat pyytämättä tekstiviestitse. Tarkista lähettäjän aitous kaikessa rauhassa ennen kuin harkitset vastaamista tai sisällön avaamista. Älä koskaan vastaa sellaiseen viestiin, joka pyytää PIN-koodiasi, salasanaasi tai muita yksityisiä tietoja.

Jos epäilet antaneesi huijarille pankkitietojasi, ota välittömästi yhteys pankkiisi ja jos epäilet joutuneesi huijauksen tai huijausyrityksen kohteeksi, tee ilmoitus poliisille.

Lue myös: Poliisi varoittaa valepoliisien uusista keinoista – huijarit käyttivät tekaistuja poliisi.fi-sähköpostiosoitteita

Kommentoi Facebookissa