Myrskytuuli riepottelee tänään – puuskainen tuuli yltyy jopa 20 metriin sekunnissa

Erityisesti Suomenlahden länsiosassa ja Pohjois-Itämerellä tuuli voi yltyä jopa myrskyksi.

Erityisesti Suomenlahden länsiosassa ja Pohjois-Itämerellä tuuli voi yltyä jopa myrskyksi. (Kuva Fotolia)

Puuskat voivat aiheuttaa maa-alueilla tuulivahinkoja ja merellä aallokko on kovaa.

SÄÄTILA Ilmatieteen laitoksen mukaan matalapaine lähestyy perjantaina Suomea hitaasti etelästä ja siihen liittyen idän ja koillisen välinen tuuli voimistuu maan etelä- sekä paikoin maan keskiosassa. Puuskat yltävät laajalti reiluun 15 m/s ja erityisesti etelärannikon läheisyydessä mahdollisesti yli 20 m/s.

– Tuulivahinkoja esiintyy todennäköisesti yleisesti, mutta ne ovat lähinnä yksittäisiä kaatuneita puita ja oksien katkeamisia. Tuuli pysyy puuskaisena koko päivän ja sen tavanomaista harvinaisempi suunta voi lisätä tuulivahinkoja, arvioi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman.

Myös veneilijöiden tulee ottaa huomioon perjantain tuulet, sillä maa-alueilla esiintyvien vahinkojen lisäksi erityisesti Suomenlahden länsiosassa ja Pohjois-Itämerellä tuuli voi yltyä jopa myrskyksi. Tällöin keskituuli on yli 21 m/s.

Myös merkitsevä aallonkorkeus kasvaa paikoin yli neljän metrin. Aallokon korkein yksittäinen aalto voi kuitenkin olla liki kaksinkertainen merkitsevään aallonkorkeuteen nähden.

– Tuuli tulee myös ottaa huomioon esimerkiksi erilaisissa kesätapahtumien järjestelyissä, Nyman muistuttaa.

Kommentoi Facebookissa