Mysteerimurha askarruttaa Ruotsissa – kaksi kolmesta uhrista Suomesta?

Surmataloa on tutkittu ahkerasti tutkimusryhmän toimesta, poliisi ja syyttäjä odottavat tietoja oikeuslääketieteellisistä ruumiinavauksista.

Surmataloa on tutkittu ahkerasti tutkimusryhmän toimesta, poliisi ja syyttäjä odottavat tietoja oikeuslääketieteellisistä ruumiinavauksista. (Kuva AOP)

Viikonloppuna löytyi kolme ruumista omakotitalosta, epäilty vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

RIKOS Naapurimaassamme otsikoita on kerännyt kummallinen tapaus Etelä-Ruotsista. Skånessa sijaitsevassa Skurupin kunnassa olevasta omakotitalosta löydettiin perjantaina kolmen miehen ruumiit.

Ruotsin median mukaan miehet olivat menossa konserttiin, mutta koska he eivät saapuneet paikalle, läheiset huolestuivat. Paikalle tilannetta tarkistamaan saapunut henkilö hälytti ambulanssin, mutta miehet olivat jo kuolleita. Poliisi sai ilmoituksen pelastushenkilökunnalta.

Talon omistaa noin 50-vuotias Malmössä kirjoilla oleva mies, joka Iltalehden tietojen mukaan on suomalaissyntyinen sekä suomalaisniminen. Myös toinen uhreista on suomalaisniminen sekä suomenkielinen.

– Tapahtumassa on epäselviä olosuhteita, jotka pitää selvittää ja tutkimukset ovat käynnissä näiden selventämiseksi, poliisi kertoi tapauksen tiedotteessa.

Taloa onkin tutkittu ahkerasti rikosteknisen tutkimusryhmän toimesta, poliisi ja syyttäjä odottavat tietoja oikeuslääketieteellisistä ruumiinavauksista.

Poliisi ei kommentoi uhrien kansallisuuksia tai heidän yhteyksiä toisiinsa, ainoastaan että uhrit ovat täysi-ikäisiä. Perjantaina pidätettiin yksi mies epäiltynä murhasta, mutta hänet laskettiin sunnuntaina vapaaksi.

Tapaus vaikuttaa todellakin mysteeriltä, sillä poliisi ei osaa vielä sanoa onko kyseessä varmasti edes rikos, toisaalta se ei ole halunnut myöskään vapauttaa perjantaina pidättämäänsä miestä kokonaan epäilyksistä. Aftonbladetin tietojen mukaan miehet olisivat kuolleet myrkyttämällä.

– Kuolemiin ja tapauksen olosuhteisiin liittyy edelleen paljon epäselvyyksiä. Teemme koko ajan laajasti tutkintaa asiassa, syyttäjä Pernilla Åström toteaa lehdistötiedotteessa.

Iltalehden haastatteleman naapurin mukaan talon omistanut mies olisi kertonut työskentelevänsä laivoilla. Mies oli ostanut talon kolmisen vuotta sitten ja oli naapureidensa mukaan ystävällinen ja avulias.

Muuten viikonloppu Etelä-Ruotsissa oli totutun väkivaltainen. Malmössä ammuttiin sunnuntai-iltana kuoliaaksi torilla Möllevångenissa etnisen ravintolan edustalla kaksikymppinen mieshenkilö. Miestä ammuttiin päähän ja lehtitietojen mukaan hänellä oli rikollistaustaa. Ruotsin yleisradioyhtiön mukaan kyseessä on kahdestoista murha Malmössä vuoden sisään.

Päivän Lehti kirjoitti Ruotsin huolestuttavasta väkivaltatilanteesta viimeksi otsikolla Ruotsissa ammutaan ihmisiä kadulle – saapuvatko jengimurhat Suomeen.

Kommentoi Facebookissa