Nähdäänkö Tokion autonäyttelyssä todellinen japsisporttien kavalkadi?

Toyotan tulevasta sportista on esitelty jo useampi tutkielma.

Toyotan tulevasta sportista on esitelty jo useampi tutkielma. (Kuva Toyota)

Toyota on kehittänyt jo usean vuoden ajan Supran uusintapainosta.

AUTOT Japanin urheiluautovalmistuksen kulta-aikoja elettiin 1990-luvun alkupuolella, jolloin lähes jokaisella itseään kunnioittavalla merkillä oli tarjolla tehokas ja täynnä huipputekniikkaa oleva urheilumalli. Hondan valikoimaan kuului NSX, Nissan tarjosi 300 ZX:ää, Toyotan malliston kruunasi Supra, Mitsubishilla oli 3000 GT, Subaru kauppasi erikoista SVX:ää, ja Mazdan valikoiman tähtenä loisti wankelmoottorinen RX-7.

Näistä autoista ainoastaan Honda NSX on saanut modernin seuraajan, ja Nissanin mallistoon kuuluu 300 ZX:n manttelinperijä 370Z. Se on ollut myynnissä jo vuodesta 2009 lähtien, joten Nissanin seuraavaa sporttiautoa on ehditty jo odotella. Sitä ennakoiva konsepti saatetaan nähdä lokakuun lopulla ovensa avaavassa Tokion autonäyttelyssä, mikäli saksalaisen Auto Bildin tietoja on uskominen.

Lehti kertoo nimittäin, että Tokiossa esiteltäisiin seuraavan Zetan, eli 390Z:n konseptiversio. Auton muotoiluun otetaan kuulemma vaikutteita Nissanin GT-R-superautosta, ja tuotantomallin hintaa on tarkoitus hilata tuntuvasti ylöspäin nykyiseen 370Z:aan verrattuna. Tavoitteena on siis asemoida japsisportti vähintään pykälää ylempään luokkaan.

Pahimpiin kilpailijoihin kuuluva Toyota on puolestaan kehittänyt jo usean vuoden ajan Supran uusintapainosta. Legendaarinen mallinimi palaa markkinoille BMW:n kanssa yhteistyössä kehitetyssä coupéssa, joka toimii baijerilaisten Z4-avon umpikattoisena sisarmallina. Toyotan tulevasta sportista on esitelty jo useampi tutkielma, ja tuotantoversio paljastetaan todennäköisesti koko komeudessaan Tokiossa.

Legendaarinen mallinimi palaa markkinoille BMW:n kanssa yhteistyössä kehitetyssä coupéssa.
Legendaarinen mallinimi palaa markkinoille BMW:n kanssa yhteistyössä kehitetyssä coupéssa. (Kuva Toyota)

Takavetoinen coupé saa voimansa neli- ja kuusisylinterisistä turbokoneista, joista irtoaa 248 ja 335 hevosvoimaa. Uutta Supraa tarjotaan perinnetietoisten kauhuksi ainoastaan automaattivaihteistolla, koska suurin osa urheiluautoasiakkaistakin suosii nykyään itsekseen vaihtavaa laatikkoa. Puritanistisempaa ajokokemusta hakeville Toyotan mallistosta löytyy myös edullisempi GT86, mutta sen vapaasti hengittävä bokserikone ei yllä Supran tehoihin.

Tokion kolmas japsisportti on saksalaislehden tietojen mukaan Mazda RX-9. Se toimii erikoisella oviratkaisulla varustetun RX-8: n ja aiempien RX-7-mallien manttelinperijänä myös moottorinsa osalta. Mazdan uutuudessakin käytetään nimittäin wankel- eli kiertomäntämoottoria, jonka loppua on povattu ympäristöpaineiden vuoksi jo moneen kertaan. Uusi RX-9 tulee kuulemma myyntiin vuoden 2018 lopulla, ja muotoiluun saatetaan ottaa vaikutteita parin vuoden takaisesta RX Vision -konseptista. Wankelissa voi  olla jopa 400 heppaa, ja moottorityyppiä perinteisesti vaivannut korkea kulutuskin aiotaan saada kuriin.

Auto Bildin tietoihin täytyy kuitenkin suhtautua varauksella, koska ainoastaan Suprasta on nähty vedenpitävää todistusaineistoa salavalokuvien muodossa. Sen lopullinen tuotantomalli voidaan hyvinkin nähdä Tokiossa, mutta totuus Nissanin ja Mazdan tulevista sporteista jää tässä vaiheessa vielä hämärän peittoon.

Kommentoi Facebookissa