Olympialaiset jäävät väliin – Therese Johaugin dopingtuomio piteni 18 kuukauteen

Therese Johaug kärysi viime syksynä anaboliseksi steroidiksi luokiteltavasta klostebolista.

Therese Johaug kärysi viime syksynä anaboliseksi steroidiksi luokiteltavasta klostebolista. (Kuva AOP)

Norjalaiset yrittivät kikkailla, jotta maan hiihdon supertähti olisi päässyt Etelä-Korean talviolympiakisoihin.

HIIHTO Norjalaisen maastohiihdon supertähden Therese Johaugin dopingtuomio on pidentynyt 18 kuukauteen. Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS päätti asiasta tänään Lausannessa. Norjan keskusurheilujärjestö oli langettanut hiihtäjälle ainoastaan 13 kuukauden kilpailukiellon.

Nyt vahvistettu päätös tarkoittaa sitä, että Therese Johaug ei osallistu Pyeongchangissa Etelä-Koreassa pidettäviin talviolympialaisiin helmikuussa 2018. Talviolympialaiset pidetään 9.–25. helmikuuta ja Johaugin kilpailukielto päättyy vasta 18. huhtikuuta 2018. Jos norjalaisten antama lievempi tuomio olisi pysynyt voimassa, Johaug olisi vapautunut kilpakentille jo 18. marraskuuta 2017.

Therese Johaug kärysi viime syksynä anaboliseksi steroidiksi luokiteltavasta klostebolista. Selityksen mukaan hän olisi saanut sitä rohtuneisiin huuliin käyttämästään huulirasvasta. Selitys ontui, sillä voidepakkauksessa näkyi selvästi doping-kieltomerkki. Hiihtäjän lääkäri Fredrik S. Bendiksen ehti jo ottaa vastuun huulirasvan käytöstä. Päivän Lehden artikkelin asiasta löydät tästä.

Therese Johaug on voittanut maailmanmestaruuden seitsemän kertaa ja hän on myös viestin olympiavoittaja. Hiihtäjä on parhaillaan Italian Seiser Almissa, jossa on myös muita norjalaisurheilijoita harjoittelemassa.

Kommentoi Facebookissa