Näin toimii Minna-Maaria ja Juha Sipilän säätiö – tukee syrjäytymisvaarassa olevia ja lähetystyötä

Pääministeri Juha Sipilä on toiminut Suomi 100 -juhlavuoden seminaareissa juhlapuhujana.

Pääministeri Juha Sipilä on toiminut Suomi 100 -juhlavuoden seminaareissa juhlapuhujana. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Vakavaraisella säätiöllä on yli kahden miljoonan euron omaisuus.

PÄÄMINISTERI Keskustan puoluevaltuusto on kokoontunut viikonvaihteessa Joensuuhun. Lauantaina järjestettiin presidentinvaalikampanjan avaus, jossa presidenttiehdokas Matti Vanhanen piti linjapuheenvuoron ja esiteltiin vaalikampanjan pääviesti, yleisilme ja kampanjatuotteita.

Sunnuntaina ohjelmassa oli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden seminaari, jonka jatkoksi puolueen puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä piti puheen. Sipilä viittasi muun muassa Maalaisliiton perustajaan Santeri Alkioon sekä hänen arvoihinsa ja toimintaansa.

– Alkion ihmiskäsitys oli optimistinen. Hän uskoi ihmisen henkisen kasvun ja itsekasvatuksen mahdollisuuksiin. Hän sovelsi näitä periaatteita erityisesti nuorisoseurojen kasvatustyössä. Alkio sovitti yhteen ihmisen henkilökohtaisen vastuun yhteisen vastuun kanssa.

Kovin moni ei tiedä, että Sipilällä itsellään on puolisonsa kanssa säätiö, joka tukee muun muassa syrjäytymisvaarassa olevia henkilöitä ja perheitä kotimaassa ja ulkomailla.

Vuonna 1998 perustettu ja Kempelettä kotipaikkanaan pitävä Minna-Maaria ja Juha Sipilä säätiö kertoo jo useana vuonna peräkkäin vuosittain jaettavien avustusten kohdistuneen niin, että kaksi kolmannesta ohjautuu työhön syrjäytymisen ehkäisemiseksi kotimaassa yhteistyössä kirkon diakoniatyön sekä talous- ja velkaneuvonnan kanssa.

Yksi kolmannes suuntautuu puolestaan kristilliseen lähetys- ja opetustyöhön sekä humanitaariseen työhön kotimaassa ja ulkomailla.

Iltalehti on tutkinut säätiön tuoreimman tilinpäätöksen, josta ilmenee säätiön sijoittaneen 52 prosenttia varoistaan joukkovelkakirjalainoihin ja 36 prosenttia osakkeisiin. Sijoitukset tuottavat vuosittain voittoa. Taseen mukaan oman pääoman suuruus säätiöllä oli 2,3 miljoonaa euroa.

Säätiö myönsi viime vuonna avustuksia kaikkiaan 197 937 euroa. Säätiön hallitus kokoontuu seuraavan kerran 30.1.2018 ja hakemusten tulee olla perillä 10.1.2018, ohjeet löydät tästä. Säätiön sivuilla hakemuksen jättöpäivämäärässä on ilmeinen vuosilukuvirhe, jonka voi todeta ilmoituksen päivämäärästä.

Säätiöltä voi saada avustusta vain kerran, ja se rajaa myös avustettavia kohteita. Säätiö ei avusta remontointia, rakentamista eikä yritystoimintaa, eikä myöskään maksa lainoja, velkoja tai pikavippejä.

Säätiön työ perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä sen hallitukselle makseta palkkioita. Hallitukseen kuuluvat Minna-Maaria Sipilä, hänen veljensä rovasti Ari Juntunen, tytär lakimies Hanna-Maaria Sipilä sekä lähetysopin kandidaatti Jorma Aspegrén.

Kommentoi Facebookissa