Nainen ajoi keskellä päivää autolla pankin ikkunasta sisään – ”Hän oli ajanut mutkan suoraksi”

Poliisi ei löytänyt autosta mitään teknistä vikaa, joka olisi voinut olla syynä tapahtumaan.

Poliisi ei löytänyt autosta mitään teknistä vikaa, joka olisi voinut olla syynä tapahtumaan. (Kuva AOP)

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi epäilee 1950-luvulla syntyneen naisen ajaneen pankin ikkunasta sisään Helsingissä. Tapaus sattui Munkkivuoren ostoskeskuksen alueella 21.1.2020 kello 13.50.

Poliisipartion saavuttua paikalle ajoneuvon keula oli pankin sisällä. Paikalla olivat myös pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköt, mutta kukaan ei ollut loukkaantunut tilanteessa.

– Nainen kertoi tapahtumapaikalla poliisille, että oli ajanut Raumantietä Munkkivuoren ostoskeskuksen parkkipaikkaa kohti, jolloin hänellä olisi autossa mahdollisesti hirttänyt kaasu kiinni. Epäilty kuvaili, että tilanne oli tapahtunut nopeasti, eikä hän ollut ehtinyt tehdä mitään. Hän oli ajanut mutkan suoraksi suoraan pankkia kohti, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sampo Suomala Helsingin poliisilaitokselta sanoo.

Esitutkinnassa nainen ei osannut enää sanoa, mitä poljinta oli tilanteessa painanut, ja miksi auto oli syöksynyt suoraan pankin ikkunaan.

– Naisen mukaan hänen tilannenopeutensa oli ennen auton hallinnan menetystä 20–30 km/h, Suomala jatkaa.

Esitutkinnan mukaan ajoneuvo oli törmäyksen jäljiltä käyttökelvottomassa kunnossa. Ajoneuvon etupuskuri oli täysin vaurioitunut ja molemmat turvatyynyt lauenneet, mutta ajoneuvon polkimet olivat täysin normaalit. Poliisi ei löytänyt paikalla polkimien edestä mitään, mikä olisi voinut jättää polkimet jumiin tai autosta muutakaan teknistä vikaa, joka olisi voinut olla syynä tapahtumaan.

Tapahtumahetkellä pankin vieressä olleen sivullisen mukaan ajoneuvo oli tullut Raumantietä ja juuri ennen parkkipaikalle kääntymistä, noin 10 metriä ennen seinää, auton nopeus ei ollutkaan hiljentynyt kääntymistä varten, vaan jatkunut suoraan kohti pankin ikkunaa ja mennyt siitä läpi.

– Tilanne on ollut vaarallinen, ja siinä olisi voinut käydä todella huonosti. Tapaus sattui keskellä päivää ja ihmisiä oli liikkeellä. Onneksi kukaan ei juuri tuolloin ollut pankin ikkunan edessä eikä pankin sisäpuolella törmäyskohdassa, Suomala sanoo.

Poliisi määräsi epäillyn ajokieltoon. Poliisin esitutkinta epäillyssä rikoksessa on lähes valmis, ja tapaus on siirtymässä lähiaikoina syyttäjälle. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lue myös: Huumekuski törmäsi liikennemerkkiin ja roskakatokseen – sivullinen seurasi etsintäkuulutettua sairaalaan

Kommentoi Facebookissa