Triathlonin MM-mitalistin puukottaja vangittiin – poliisi tavoitti miehen hänen omasta asunnostaan

Poliisi on kuulustellut epäiltyä, joka on ollut vaitonainen tapauksesta.

Poliisi on kuulustellut epäiltyä, joka on ollut vaitonainen tapauksesta. (Kuva AOP)

Puukotuksen uhri Kaisa Sali on päässyt pois sairaalahoidosta.

TAPON YRITYS Kolarin keskustassa 2.2.2020 aamupäivällä tapahtuneen puukotuksen esitutkinta on jatkunut kuulusteluilla ja teknisillä tutkimuksilla. Noin 30-vuotias mies puukotti naista Kolarissa kerrostaloalueen pihalla. Molemmat ovat paikkakuntalaisia.

Uhri on moninkertainen triathlonin Suomen mestari ja kansainvälisen triathlonliiton pitkänmatkan MM-hopeaa vuonna 2014 sekä MM-pronssia 2015 saavuttanut 38-vuotias Kaisa Sali, joka kertoi tapahtuneesta itse Instagram-päivityksessään sairaalasta.

Puukotuksen uhri ilmoitti tapahtuneesta itse hätäkeskukseen. Puukottaja oli tullut juttelemaan hänelle ja kun uhri oli kääntynyt poistuakseen, puukottaja oli lyönyt häntä selän takaa veitsellä. Puukottaja pakeni teon jälkeen paikalta ja uhri pääsi soittamaan apua.

Uhrilla oli antaa puukottajasta tarkat tuntomerkit. Poliisi tavoittikin puukottajan pian hänen omasta asunnostaan. Muille lähistöllä oleville ei aiheutunut tapahtumasta vaaraa ja puukottaja toimi yksin.

Lapin käräjäoikeus on vanginnut epäillyn 4.2.2020 todennäköisin syin epäiltynä tapon yritykseen. Poliisi on kuulustellut epäiltyä, joka on ollut vaitonainen tapauksesta. Puukotuksen uhri on päässyt tänään pois sairaalahoidosta.

Esitutkinta pyritään saamaan valmiiksi huhtikuun 2020 alkuun mennessä.

Lue myös: Triathlonin MM-mitalisti Kaisa Salia puukotettiin kotipihalla – ”Valtava veitsi lävisti minut”

Kommentoi Facebookissa