Nainen löi puukolla selkään asunnossa ja riehui sen jälkeen rapussa – bussissa olleet pojat ottivat teräaseen pois

Käräjäoikeus on vanginnut epäillyn tekijän epäiltynä tapon yrityksestä ja toisen epäillyn osuutta selvitetään esitutkinnassa. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi tarkentaa yksityisasunnossa alkaneita tapahtumia, jotka jatkuivat paikallisliikenteen bussissa.

TAPON YRITYS Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi toisen epäillyn tekijän todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä tiistaina 25.1.2022. Toinen epäilty on vapautettu ja hänen osuuttaan tapahtumiin poliisi selvittää esitutkinnassa.

Epäillyt ovat naispuolisia, vangittu on täysi-ikäinen ja toinen epäilty alaikäinen, yli 15-vuotias. Toinen epäillyistä tekijöistä on kuvannut tapahtuman jälkeen videon ja jakanut tämän. Poliisi on saanut kyseisen videon haltuun.

Tapahtumat alkoivat Kuopion keskustassa sijaitsevasta yksityisasunnosta. Asunnossa epäilty tekijä löi yllättäen asianomistajaa teräaseella selkään, minkä jälkeen asunnossa olleet henkilöt ja epäillyt tekijät poistuivat asunnosta. Asunnossa tapahtuneen tapon yrityksen uhri on saanut hoitoa ja hänellä ei ole hengenvaaraa.

Samaan aikaan samaisessa kerrostalossa asuva henkilö oli kuullut rappukäytävästä meteliä, meni katsomaan tilannetta ja kysyi metelöinnin syytä. Tässä yhteydessä talon asukasta oli lyöty kasvojen alueelle. Henkilö ei saanut vakavia vammoja.

Tämän jälkeen epäillyt tekijät nousivat Kuopion keskustassa paikallisliikenteen bussiin, missä he hermostuivat takana istuneille kahdelle pojalle. Toinen epäillyistä oli ottanut teräaseen esille ja yritti lyödä sillä poikia. Pojat onnistuivat väistämään iskut ja saivat tekijältä teräaseen pois.

Poliisi kiittää kansalaisia saaduista vihjeistä ja havainnoista tapahtumaan liittyen.

Lue myös: Nuorta tyttöä puukotettiin asunnossa – paikalta poistuneet kaksi tyttöä yrittivät lyödä puukolla myös linja-autossa

Kommentoi Facebookissa