Naisleijonat karistivat Sveitsin kintereiltään – ”Kun saatiin luistin liikkeelle niin maalejakin alkoi syntyä”

Naisleijonat saattoivat hymyillä vapautuneesti Sveitsin kaaduttua selvästi.

Naisleijonat saattoivat hymyillä vapautuneesti Sveitsin kaaduttua selvästi. (Kuva SJL/ Julia Heino)

Alkulohkon viimeisessä ottelussa Suomea vastaan asettuu Kanada.

JÄÄKIEKKO Espoossa pelattavissa naisten jääkiekon MM-kisojen alkulohkon ottelussa Naisleijonat sai vastaansa Sveitsin, joka tuli peliin yllättävänkin valmiina ja karvasi aggressiivisesti.

Joukkueen aktiivinen peli tuotti monta kiekonriistoa ja nopeat hyökkääjät käänsivät peliä Suomen puolustusalueelle. Sveitsin Evelina Raselli olikin ensimmäinen, joka heilutti maaliverkkoa, kun Sveitsi meni johtoon ajassa 13.34.

Suomen tahmeahkon alun jälkeen vastaisku seurasi kuitenkin jo 28 sekunnin kuluttua, kun Susanna Tapani laukoi Jenni Hiirikosken ja Riikka Sallisen esityöstä pelin tasoihin. Sveitsin saaman kaksiminuuttisen aikana ylivoimaa pelattiin vain puolisen minuuttia, kun Rosa Lindstedt maalasi lukemiksi 2–1.

Toisen erän alkupuolella Suomi istui jäähyllä pariinkin otteeseen. Sveitsi kykeni hyödyntämään Suomen alivoiman, kun Alina Muller tasoitti pelin. Tasoituksen jälkeen Suomi otti ohjat käsiinsä. Linda Välimäki ohjasi maalinedustalta tilanteeksi 3–2 ja Michelle Karvinen nosti pelin lukemiin 4–2.

– Kun ryhdistäydyttiin, alettiin tekemään töitä ja saatiin luistin liikkeelle niin siitä se lähti kulkemaan ja maalejakin alkoi syntyä, kommentoi joukkueen konkari Riikka Sallinen.

Suomi viimeisteli kolmannessa erässä vielä kaksi maalia, Jenni Hiirikoskelle kertyi kolme syöttöpistettä. Suomi kohtaa seuraavaksi alkulohkon viimeisessä ottelussaan tiistaina Kanadan.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Lue myös: Naisleijonat kaatoivat vakuuttavasti Venäjän – täysi areena kannusti MM-kisojen ottelussa

Kommentoi Facebookissa