Naisleijonat täräytti taululle tylyt lukemat – Sveitsi täysi vastaantulija

Naisleijonat juhlii maalia MM-kisoissa Calgaryssa (Kuva: Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat juhlii maalia MM-kisoissa Calgaryssa. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat jyräsi Sveitsin voitettuaan ottelun 6-0.

JÄÄKIEKKO Suomi ei antanut mitään mahdollisuuksia Sveitsille naisten jääkiekon MM-kisojen alkusarjan ottelussa. Lukemat 6-0 kertoivat omaa kieltään joukkueiden tasoeroista.

Petra Nieminen teki kolme ja Susanna Tapani kaksi maalia. Ykkösketjun kolmas lenkki Michelle Karvinen syötti kolme maalia.

– Tunnemme nuo pelaajat. Se on yksi parhaista ketjuista tässä turnauksessa. Heille ei saisi antaa liikaa tilaa, koska he rankaisevat helposti. Suomen joukkue on hyvin rakennettu. Emme olleet hereillä alussa ja se maksoi meille, kommentoi Sveitsin päävalmentaja Colin Muller.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen ei ollut tyytyväinen joukkueensa epätasaiseen esitykseen Venäjä-ottelussa, vaikka 4-0 -voitto siinä matsissa tulikin. Sveitsi-ottelussa epätasaisuutta ei ollut näkyvissä.

– Olen tosi tyytyväinen. Ensi kertaa pelasimme tässä turnauksessa tasaisen hyvän pelin ensimmäisestä minuutista viimeiseen minuuttiin, Mustonen sanoi.

Mustonen korosti, että Sveitsi-ottelu palveli loistavasti lauantain puolivälieräottelua, jossa vastaan tulee Tshekki.

– Epätasaisesti pelattiin eilen. Tänään pelattiin maagisen tasainen matsi. Se oli kova suoritus joukkueelta. Piti tasonsa joukkueena koko ajan ja lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Petra Nieminen oli ottelun hahmo kolmella maalillaan. Hän antoi kunniaa joukkuekavereilleen.

– Jos laitetaan noin hienoja syöttöjä, niin pitäähän niistä maali tehdäkin. Me pelattiin kolme erää 60 minuuttia hyvin. Pidettiin luisteluvauhti koko ottelun ajan ja saatiin syötöt hyvin perille. Ei vastustajalla ollut mitään saumaa meitä vastaan, Nieminen sanoi.

Nieminen on tehnyt kahteen viimeiseen peliin viisi maalia. Hän johtaa MM-kisojen maalipörssiä.

– Hän oli pari vuotta sitten jo Euroopan paras pelaaja. Hän on vielä nuori ja voi kehittyä maailman absoluuttisesti parhaiden pelaajien joukkoon, Mustonen sanoi Niemisestä.

Suomi sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi. Seuraavaksi vastaan tulee siis Tshekki, jonka Naisleijonat kaatoi puolivälierässä MM-kotikisoissa Espoossa 2019.

Mustosen mielestä Tshekki on parempi joukkue kuin Venäjä tai Sveitsi.

– Tshekki oli Espoossa neljänneksi paras joukkue. He ovat tässäkin turnauksessa mielestäni neljänneksi paras. Nyt heillä on vieläkin parempi joukkue kuin Espoossa. On kehittynyt erikoistilannepelaamisessa. Materiaali on heillä nyt laajempaa. Pelaa hyvää lätkää. Kova ilta tiedossa ja hyvä peli pitää meidän pelata, jos halutaan voittaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonat avasi voittotilinsä MM-kisoissa – ”Olen tyytyväinen vain ensimmäiseen erään”

Kommentoi Facebookissa