Naistenklinikan potilaita evakuoitiin tulipalon vuoksi – synnytykseen tulevia ohjattiin muihin synnytyssairaaloihin

Jätehuoneesta levisi savua ja palokaasuja jätekuilua pitkin yläpuolella oleville potilasosastoille.

Jätehuoneesta levisi savua ja palokaasuja jätekuilua pitkin yläpuolella oleville potilasosastoille. (Kuvituskuva Fotolia)

Tulipalo oli ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa jätehuoneessa ja siitä ei aiheutunut henkilövahinkoja.

TULIPALO HUS:n synnytyssairaalassa Naistenklinikalla oli sunnuntai-illalla tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 18.38. Palo saatiin vielä illan aikana hallintaan ja jälkiraivaustoimenpiteet aloitettiin.

Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Tulipalo oli ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa jätehuoneessa. Jätehuoneesta levisi savua ja palokaasuja jätekuilua pitkin yläpuolella oleville potilasosastoille.

Synnyttäneiden osastoilta 52 ja 61 siirrettiin yhteensä noin 60 perhettä ensin Uuden lastensairaalan evakuointipisteeseen ja sieltä edelleen hoitoon Uuden lastensairaalan osastoille ja Perhepesähotelliin. Neljä perhettä on kotiutunut.

Osaston 42 potilaat siirrettiin Uuteen lastensairaalaan. Osastolla hoidetaan sairaalahoitoa tarvitsevia raskaana olevia. Naistenklinikan neljännen kerroksen synnytyshuoneissa olleet synnyttäjät siirrettiin sairaalan lisäsiivessä sijaitseviin synnytyshuoneisiin. Naistentautien osaston 30 potilaat siirrettiin osaston toiseen päätyyn.

Naistenklinikan muissa yksiköissä potilashoito jatkuu. HUS kehottaa potilaita soittamaan synnytyssairaalaan ennen lähtöä.

Lue myös: Uusi lastensairaala aukesi – pikku potilasta johdattaa eteenpäin hänen valitsemansa virtuaalinen hahmo

Kommentoi Facebookissa