Nashvillessa eletään Stanley Cupin huumaa – Rinne torjui finaalisarjan tasoihin

Nashville Predatorsin maalilla on kahdessa viimeisessä ottelussa nähty taas tutun varma Pekka Rinne.

Nashville Predatorsin maalilla on kahdessa viimeisessä ottelussa nähty taas tuttuna muurina Pekka Rinne. (Kuva AOP)

Loistavasti pelannut suomalaismaalivahti on palannut omalle varmalle tasolleen.

JÄÄKIEKKO NHL:n finaalisarja on tehnyt lähes täyskäännöksen, kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa hallitseva mestari Pittsburgh Penguins otti voitot ja Nashville Predatorsin yleensä vuorenvarma konkarimaalivahti Pekka Rinne torjui oudon epävarmasti.

Nyt Stanley Cupin kohtalo on taas täysin avoin, kun kotiotteluissaan Nashville ensin kavensi voitot ja Pekka Rinnekin oli jälleen tuttu muuri maalillaan. Toinen kotiottelu suorastaan villitsi katsojat Rinteen huippupelastusten myötä.

Nashvillen avausmaalissa osansa oli Pittsburghin nuorella puolustajalla Olli Määtällä, kun hän hävisi kaksinkamppailun ja Predators pääsi iskemään johto-osuman maalin edestä. Mutta vain minuutin kuluttua uinahtivat puolestaan kotijoukkueen puolustajat, kun Pittsburghin tähtihyökkääjä Sidney Crosby veivasi läpiajosta tasoitusmaalin.

Toisessa erässä Rinne teki loistotorjuntoja, ja myös Nashvillen hyökkääjä Frederick Gaudreau onnistui toisessa kenttäpäädyssä siirtämään vanhanaikaisella kotijoukkueen jälleen 2–1-johtoon. Maali hyväksyttiin vasta videotarkistuksessa.

Erän puolivälissä nähtiin yksi yleisön villinneistä Rinteen ihmepelastuksista. Ensin hän torjui läpiajoon päässeen Crosbyn yrityksen kahdesti ja jatkotilanteesta ilman mailaa Jake Guentzelin tuikkauksen tyhjää maalia kohden.

Nashvillen ruotsalaishyökkääjä Viktor Arvidsson ei sen sijaan erehtynyt omassa läpiajossaan, loppunumeroiksi kirjattiin pelin päättyessä 4–1. Nashville tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 2–2 ja kahdessa kotiottelussa Pekka Rinteelle tehtiin vain kaksi maalia.

Stanley Cupin saavuttamiseksi vaaditaan neljä voittoa.

  • Videolla kooste Stanley Cupin finaalisarjan neljännestä ottelusta.

http://

Kommentoi Facebookissa