Nelikymppinen nainen oli myyvinään merkkilaukkuja sekä kauneustuotteita – todellisuudessa huijasi rahat

Netin kautta tuotteita ostaessa kannattaa miettiä, onko tuotteen hinta epäilyttävän alhainen ja vältteleekö myyjä tapaamista erikoisilla syillä.

Netin kautta tuotteita ostaessa kannattaa miettiä, onko tuotteen hinta epäilyttävän alhainen ja vältteleekö myyjä tapaamista erikoisilla syillä. (Kuva Fotolia)

Asianomistajat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa ostaa esimerkiksi Marimekon laukkuja.

HUIJAUS Noin nelikymppisen Helsingissä asuvan naisen epäillään syyllistyneen kesäkuun ja elokuun välisenä aikana noin kahteenkymmeneen petokseen myymällä olemattomia tuotteita netissä, erityisesti Facebookissa.

Nainen on vastannut ihmisten jättämiin ilmoituksiin, joissa asianomistajat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa ostaa esimerkiksi Marimekon laukkuja. Nainen on tarjoutunut myymään heidän haluamiaan tuotteita, vaikka hänellä ei ole niitä todellisuudessa ollut. Laukuista pyydetty keskihinta on ollut noin sata euroa kappaleelta. Laukkujen lisäksi nainen on ollut myyvinään muun muassa älykelloja ja kauneudenhoitovälineitä.

Sama nainen on harjoittanut samantyyppistä huijaustoimintaa myös aiemmin. Tuolloin vastaavia petoksia oli noin 40 tapausta, ja näissäkin jutuissa yksittäiset vahingot olivat noin sadasta eurosta muutamiin satoihin euroihin. Nainen on osannut kertoa ostajille vakuuttavasti kauneudenhoitoalan tuotteista. Hän ottanut yhteyttä henkilöihin, jotka ovat olleet mukana esimerkiksi kosmetologien Facebook-ryhmässä.

Juttuvinkki: Mies esiintyi netin kauppasivustoilla 40 eri nimellä – sai aiemmin tuomion yli sadasta petoksesta

Vuosina 2018 ja 2019 nainen myi Tori.fi-sivustolla ja Facebookin eri palstoilla erityisesti kauneudenhoitovälineitä kuten kasvojen ultraäänilaite, timanttihiontalaite, pigmentointilaite, hoitotuoli, kynsipora ja kynsien värigeeli sekä palveluita kuten hiustenpidennyksiä, huulten ja kulmien muotoilua, ja myös silloinkin Marimekon laukkuja.

Nainen on toiminut tyypillisellä nettipetosmallilla eli myynyt olematonta omaisuutta tai palvelua ja pyytänyt maksun rahansiirtopalvelun kautta, mutta ei ole toimittanut tuotetta tai palvelua, vaikka asianomistajat ovat maksaneet niistä. Toimintamalli on ollut myös siinä mielessä nettipetosrikollisuudelle tyypillinen, että joissain tapauksissa, kun asianomistaja on uhannut toistuvasti rikosilmoituksen tekemisellä, nainen on saattanut palauttaa rahat.

Rahojen palautus on tapahtunut kuitenkin muilta asianomistajilta huijatuilla rahoilla. Valtaosin huijatut rahat on jäänyt palauttamatta, etenkin tapauksissa, joista asianomistaja ei ole tehnyt rikosilmoitusta. Tekojen motiivina on ollut naisen mukaan akuutti rahapula.

Lue myös: Poliisi kirjasi alkuvuonna yli 20 000 erilaista petosta – yli 65-vuotiaita huijataan erityisesti netissä

Kommentoi Facebookissa