Neljä tsekkituristia piipahti Venäjän puolella – oman kameran kuvat paljastivat rajanylityksen

Tänä vuonna useat kiinniotetut turistit ovat ymmärtämättömyyttään ylittäneet hetkellisesti Venäjän rajan.

Tänä vuonna jo useat kiinniotetut matkailijat ovat ylittäneet hetkellisesti Venäjän rajan. (Kuva Rajavartiolaitos)

Kaakkois-Suomen rajavartiosto tutkii epäiltyä valtionrajarikosta.

RAJAVALVONTA Neljän Tsekin kansalaisen epäillään syyllistyneen valtionrajarikokseen Parikkalassa Koitsanlahden kylän alueella ylittämällä valtakunnan rajan laittomasti Suomesta Venäjälle ja takaisin.

Epäilty rikos tapahtui maanantaina 29.10. noin puoliltapäivin, jolloin rajavartiosto havaitsi teknisen valvonnan avulla rajavyöhykkeellä ajoneuvon ja luvattomia liikkujia. Henkilöt tavoitettiin pian tapauksen jälkeen ja otettiin kiinni rajavartioston partion toimesta valtatie kuudella.

Henkilöt eivät välittömästi myöntäneet käyneensä luvattomasti Venäjällä ja ylittäneensä valtakunnan rajan, mutta heidän kameraansa suoritetun laite-etsinnän perusteella voitiin kameralla otetuista valokuvista todeta henkilöiden ylittäneen valtakunnan rajan ja syyllistyneen valtionrajarikokseen.

Alueella luvattomasti liikkuneet henkilöt olivat omalla toiminnallaan ja kuvamateriaalillaan raskauttavasti vaikeuttaneet omaa asemaansa, mutta samalla helpottaneet rajavartioston todistelutaakkaa rikosasian suhteen.

Tapauksen esitutkinta on vielä kesken. Tapaus siirtyy syyteharkintaan Salpausselän syyttäjänvirastoon esitutkinnan valmistuttua.

Lue myös: Norjalaiset kävivät kurkistamassa Venäjän puolelle – sakot lievästä valtionrajarikoksesta

Kommentoi Facebookissa