Norjalaiset kävivät kurkistamassa Venäjän puolelle – sakot lievästä valtionrajarikoksesta

EU:n mantereen itäisin piste sijaitsee Ilomantsin kunnan Virmajärvellä pienessä saaressa.

EU:n mantereen itäisin piste sijaitsee Ilomantsin kunnan Virmajärvellä pienessä saaressa. (Kuva Rajavartiosto)

Venäjän raja on tänä vuonna kiinnostanut poikkeuksellisesti ulkomaisia turisteja.

RAJAVYÖHYKE Kainuun rajavartioston partio tavoitti lauantaina 15.9.2018 aamulla kaksi norjalaista miestä liikkumassa luvatta rajavyöhykkeellä Kuhmon Vartiuksessa. Rajavyöhyke oli merkitty tapahtumapaikalla puomilla sekä kielto- ja opastetauluilla.

Henkilöt olivat siitä huolimatta jatkaneet matkaa tietä pitkin rajavyöhykkeelle. Miehet olivat käyneet valtakunnan rajalla saakka, mutta eivät olleet ylittäneet Suomen ja Venäjän rajaa. Norjalaismiehille määrättiin syysaamun luvattomasta reissusta seuraamuksena sakot lievästä valtionrajarikoksesta.

Venäjän raja on kiinnostanut tänä vuonna poikkeuksellisesti turisteja. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella luvattomia rajanylitystapauksia on jo kuusi. Lapissa puolestaan rajavartiosto on saanut tutkia tapauksia, joissa henkilöt ovat kiertäneet kolmen valtion eli Suomen, Norjan ja Venäjän rajapyykkiä Muotkavaarassa.

EU:n mantereen itäisin piste sijaitsee Ilomantsin kunnan Virmajärvellä pienessä saaressa. Tälle itäpisteen katselupaikalle vie ohjattu reitti, jolla kulkemiseen ei tarvita rajavyöhykelupaa.

Lue myös: Suomalaiset ja saksalaiset piipahtivat luvatta Venäjällä – rajavartiosto tutkii valtionrajarikoksia

Kommentoi Facebookissa