NHL-kiekkokausi pyörähti jälleen käyntiin – kolme suomalaispelaajaa teki debyyttinsä

Montreal Canadiensia edustavalla Jesperi Kotkaniemellä oli onnistunut ensiesiintyminen taalajäillä.

Montreal Canadiensia edustavalla Jesperi Kotkaniemellä oli onnistunut ensiesiintyminen taalajäillä. (Kuva AOP)

Yli 40 suomalaispelaajaa on kauden alkaessa NHL-joukkueidensa kokoonpanoissa.

JÄÄKIEKKO Pohjois-Amerikan ammattilaisliigan NHL:n uudella kaudella pudotettiin viime yönä jälleen kiekko jäähän. Tiukka taistelu pelipaikoista on päättynyt siihen, että peräti 42 suomalaista on merkitty NHL-joukkueidensa kokoonpanoihin.

Suomalaisjoukkueita on kaikkiaan 24, ja kymmenen suomalaispelaajaa voi tehdä debyyttinsä taalajäillä. Pelaajia voidaan edelleen kuitenkin pudottaa farmijoukkueisiin, tai nostaa heitä kauden edetessä NHL-otteluihin.

Suurin mielenkiinto kohdistui Montreal Canadiensiin, jolla on riveissään peräti neljä suomalaista. Joukkue oli kiinnittänyt NHL:n viimeisimmässä varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella kolmosnumerolla porilaisen, vuonna 2000 syntyneen Jesperi Kotkaniemen.

Nuorukainen sai mahdollisuutensa heti avausottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan, eikä jättänyt sitä käyttämättä. Jesperi Kotkaniemi sai 15 minuuttia jääaikaa ja kirjautti syöttöpisteen 2–2-tasoitusmaaliin. Artturi Lehkonen oli tehnyt Montrealin paidassa avausmaalin, mutta maalit eivät auttaneet kun Toronto vei jatkoajalla voiton Auston Mathewsin maalilla lukemin 3–2.

Kotkaniemi pääsi kommentoimaan ensiesiintymistään Canadiensin Twitter-tilillä.

”It was fun. I enjoyed every moment of it, but it wasn’t the result that we wanted.”

Myös Juuso Välimäki pääsi kentälle Clagary Flamesin ottelussa, samoin kuin San Jose Sharksia edustava Antti Suomela. Kaikkien kolmen NHL-debytantin joukkueet kuitenkin hävisivät, eikä kaksikolle kertynyt tehopisteitä.

Synkin suomalaisilta oli Boston Bruinsin maalivahdilla Tuukka Raskilla. Washington Capitalsin siirryttyä 5–0-johtoon Rask otettiin maaliltaan vaihtoon. Bruins hävisi ottelun lukemin 7–0, Urho Vaakanainen ei päässyt Bostonin riveissä vielä näyttämään taitojaan.

Lue myös: NHL varasi tulevaisuuden tähtiä Dallasissa – kaksi nuorta suomalaiskiekkoilijaa ykköskierroksella

Kommentoi Facebookissa