NHL:n suomalaisputki katkesi – ei ykkösvarauksia

Nuoret Leijonat MM-kisoissa Edmontonissa

Nuoret Leijonat MM-kisoissa Edmontonissa. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Suomalaispelaajat eivät kelvanneet NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

JÄÄKIEKKO NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros vietiin läpi perjantaina. Kanadalaispuolustaja Owen Power oli odotetusti ykkösvaraus. Suomalaisia ei varattu ensimmäisellä kierroksella.

Samalla katkesi suomalaisten putki. Siitä lähtien kun Mikael Granlund varattiin 2010, oli vähintään yksi suomalaispelaaja huudettu ensimmäisellä kierroksella 11 peräkkäisessä NHL-draftissa.

Montreal Canadiens kohautti varamaalla numerolla 31 puolustaja Logan Mailloux´n. Pelaaja oli itse toivonut – ja varmaan NHL:kin – että häntä ei varattaisi tänä vuonna. Mailloux syyllistyi rikokseen pelatessaan viime kaudella Ruotsissa. Hän oli esitellyt kuvia naisesta, jonka kanssa oli harrastanut seksiä. Nainen ei ollut antanut lupaa siihen.

Power on nyt Buffalo Sabresin pelaaja. Kakkosena vuorossa ollut Seattle Kraken nappasi seuran historian ensimmäisellä vuorolla yhdysvaltalaisen keskushyökkääjä Matthew Beniersin.

Kolmantena varannut Anaheim Ducks kiinnitti riveihinsä hyökkääjä Mason McTavishin. Kanadalaissentteri teki huiman nousun kauden aikana draft-listoilla ja päätyi lopulta komeasti ”pronssipallille”.

New Jersey Devils huusi neljäntenä Luke Hughesin nimen. Yhdysvaltalaispuolustajasta tulee isoveljensä Jack Hughesin joukkuekaveri NHL:ssä. Devils varasi Jackin koko draftin ykkösenä kesällä 2019.

Columbus Blue Jacketsin General Manager Jarmo Kekäläinen teki ensimmäisen kolmesta ykköskierroksen varauksestaan numerolla viisi. Columbus otti kanadalaissentteri Kent Johnsonin. Kekäläinen varasi myöhemmin keskushyökkääjä Cole Sillingerin (numerolla 12) ja puolustaja Corson Ceulemansin (25).

Ruotsalaisia varattiin ensimmäisellä kierroksella puolustaja Simon Edvinsson, hyökkääjä William Eklund, hyökkääjä Isak Rosen, maalivahti Jesper Wallstedt, hyökkääjä Fabian Lysell ja hyökkääjä Oskar Olausson. Venäläisiä varattiin yksi, hyökkääjä Fedor Svetshkov.

Suurimmasta yllätyksestä vastasi Ottawa Senators, joka varasi hyökkääjä Tyler Boucherin numerolla 10. Entisen NHL-vahti Brian Boucherin poika on lupaava kiekkoilija, mutta hän ei ollut millään isoimpien kiekkomedioiden ennakkolistoilla läheskään näin korkealla.

NHL-draftin kierrokset 2-7 vedetään läpi lauantaina. Suomalaisia todennäköisesti varataan jo toisella kierroksella.

Teksti Jussi Lehmola ja Otto Palojärvi

Lue myös: NHL tiedotti olympiatauosta – Leijonat saamassa parhaan joukkueensa Pekingiin

Kommentoi Facebookissa