NHL tiedotti olympiatauosta – Leijonat saamassa parhaan joukkueensa Pekingiin

Kanada voitti Suomen jääkiekon 2021 MM-finaalissa jatkoajalla maalein 3-2.

Kanada voitti Suomen jääkiekon 2021 MM-finaalissa jatkoajalla maalein 3-2. (Kuva AOP)

NHL vahvisrti pitävänsä olympiatauon 7.-22. helmikuuta, jos osallistumisesta olympialaisiin päästään sopimukseen.

JÄÄKIEKKO NHL on julkistanut kauden 2021-2022 sarjaohjelmansa. Kausi alkaa 12. lokakuuta ja runkosarja päättyy 29. huhtikuuta.

NHL:n sarjaohjelmassa on myös olympiatauko, joka pidetään 7.-22. helmikuuta. Toistaisekjsi ei ole tehty lopullista sopimusta tai päätöstä siitä, osallistuvatko NHL-pelaajat vuonna 2022 Pekingissä järjestettäviin talviolympialaisiin.

Keskustelut asiasta jatkuvat. NHL tiedottaa, että pelaajayhdistys NHLPA ja Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF etsivät vielä yhteisymmärrystä joistakin keskeneräisistä asioista, kuten COVID-19 vakuutuksesta NHL-pelaajille. Mikäli yksimielisyys kaikista asioista löytyy, keskeyttää NHL työehtosopimuksensa mukaisesti runkosarjan ottelut 7.-22. helmikuuta väliseksi ajaksi, jotta NHL-pelaajat voivat osallistua olympialaisiin.

Jos olympiatauko pidetään, jatkuu NHL:n runkosarja 23. helmikuuta. Jos pelaajat eivät jostain syystä osallistu talviolympialaisiin, päivitetty runkosarjaohjelma julkaistaan myöhemmin. Siinä otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon ottelupäivät, jotka oli laadittu olympialaisiin osallistumista ajatellen.

NHL:llä ja NHLPA:lla on kaikki oikeudet olla osallistumatta olympialaisiin, jos koronapandemiatilanne pahenee tai muuten uhkaa NHL-pelaajien terveyttä ja turvallisuutta tai jostain muusta syystä, joka edellyttää poisjäämistä.

Todennäköisesti NHL-pelaajat osallistuvat Pekingin olympialaisiin, koska eri lähteiden mukaan kaikilla osapuolilla on halua tähän. Lopullinen päätös asiasta tehtäneen pian.

NHL-pelaajat olivat mukana talviolympialaisissa viisi kertaa 1998-2014. Pyeongchangin 2018 olympialaisista NHL jäi pois, koska Kansainvälinen Olympiakomitea KOK ei suostunut kustantamaan NHL-pelaajien vakuutusmaksuja.

Ellei koronavirustilanne pahene, saanee Suomi parhaan jääkiekkomaajoukkueensa Pekingissä kokoon ensi kertaa sitten 2016 World Cup -turnauksen. Pekingissä Leijonia voi pitää jopa kultasuosikkina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pekka Rinteen upea jääkiekkoura on ohi

Kommentoi Facebookissa