Pekka Rinteen upea jääkiekkoura on ohi

Pekka Rinne edusti NHL:ssä Nashville Predatorsia 16 vuoden ajan (Kuva AOP)

Pekka Rinne edusti NHL:ssä Nashville Predatorsia 16 vuoden ajan. (Kuva AOP)

Pekka Rinteen upea jääkiekkoura on päättynyt. Hän pelasi Nashvillen ykkösmaalivahtina yli vuosikymmenen ajan ja torjui Leijonille MM-hopeaa.

JÄÄKIEKKO NHL-seura Nashville Predators vahvisti tiistaina, että Pekka Rinteen ura NHL:ssä on ohi. Eri lähteiden mukaan Rinne ei tule jatkamaan peliuraansa muissa sarjoissa, joten hänen uransa on paketissa.

Rinne, 38, on Suomen historian menestyneimpiä jääkiekkomaalivahteja. Hän pelasi urallaan 683 NHL:n runkosarjaottelua ja torjui voiton 369 kertaa. Pudotuspeliotteluita Rinteelle kertyi 89 ja voittoja niissä 45.

Rinne edusti koko NHL-uransa ajan Nashville Predatorsia. Hän siirtyi Predatorsiin Oulun Kärpistä 2005 ja vakiinnutti paikkansa Predatorsin ykkösmaalivahtina 2008.

Rinne ei voittanut urallaan Stanley Cupia. Finaaleihin hän torjui Nashvillen 2017, mutta Predators hävisi finaalisarjan Pittsburgh Penguinsille.

Suomen mestaruuden Rinne voitti Kärpissä 2004 ja 2005. Hän ei ollut silloin kuitenkaan Kärppien ykkösmaalivahtina. Harva silloin oletti, että Rinne tulisi pelaamaan erittäin menestyksekkään NHL-uran.

Suomen A-maajoukkueessa Rinne oli voittamassa hopeaa MM-kisoissa Valko-Venäjällä 2014. Hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

MM-kisoissa Rinne oli mukana myös 2009, 2010 ja 2015. Näissä turnauksissa Leijonat jäi puolivälieriin.

Olympialaiset jäivät Rinteeltä kokematta. Leijonien olympiajoukkueisiin Rinne ei mahtunut Torinossa 2006 eikä Vancouverissa 2010. Sotshin 2014 olympialaiset jäivät häneltä väliin loukkaantumisen takia ja Pyeongchangin 2018 olympialaiset NHL jätti väliin.

Vuonna 1998 NHL:ssä aloittaneen Nashville Predatorsin historiassa Rinne on menestyneimpiä pelaajia. Ei olisi yllättävää, jos Predators nostaisi Rinteen paidan hallinsa kattoon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Stanley Cup karttaa yhä suomalaisia – hämmästyttävä tilasto

Kommentoi Facebookissa