Nico on saksalainen ja suomalainen maailmanmestari

Keke Rosberg jännitti kotona ruudun ääressä, kun poika Nico ajoi F1-mestariksi.

Maailmanmestarit isä ja poika, Keke Rosberg ja Nico Rosberg. (Kuva AOP)

Formula 1 -maailmassa oli aiemmin vain yksi isä-poika-maailmanmestaripari.

FORMULA Britti Lewis Hamilton ajoi ensimmäisenä ruutulipulle F1-kauden päättäneessä Abu Dhabin osakilpailussa, mutta se ei riittänyt maailmanmestaruuteen.

Tasaisen varmasti koko kauden ajaneelle Nico Rosbergille olisi maailmanmestaruuteen riittänyt Hamiltonin voittaessa vielä kolmas sija, mutta hän toi Mercedeksensä heti toisena maaliin.

Vaikka talli sai kaksoisvoiton, mistään tallimääräyksistä ei ollut kyse. Lewis Hamilton teki kaikkensa voittaakseen maailmanmestaruuden, hän jopa hidasteli kärkipaikalla, jotta Rosbergin takana vaaninut Max Verstappen tai lopulta kolmanneksi tullut Sebastian Vettel olisi saanut maanmiehensä kiinni. Kimi Räikkönen oli kuudes sekä osakilpailussa että kokonaispisteissä.

Nico Rosberg ajaa Saksan lipun alla, mutta hänellä on kaksoiskansalaisuus. Isän Keke Rosbergin ajaessa liehui Suomen siniristilippu, vaikka Keke itse on syntynyt Ruotsissa.

Vain kaksi isä ja poika -mestariparia

Rosbergit ovat vasta toinen isä-poika-maailmanmestaripari. Ensimmäinen oli legendaarinen Graham Hill sekä hänen poikansa Damon Hill.

Graham Hill voitti mestaruuden vuonna 1962 ja toisen kerran 1968. Graham Hillin ura päättyi onnettomuuteen vuonna 1969 USA:n GP:ssä, jossa hänen molemmat jalkansa katkesivat.

Graham Hill menehtyi pienkoneen pudottua maahan Englannissa 29.11.1975, kun hän oli palaamassa Ranskasta Paul Ricardin radalta. Damon Hill oli tuolloin vain 15-vuotias. Oman mestaruutensa poika voitti vuonna 1996 Williamsilla.

Suomalaisia F1-maailmanmestareita ovat luonnollisesti myös Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen. Heidän poikansa ovat vielä liian pieniä formulaohjuksen rattiin.

Kommentoi Facebookissa