Norjalainen MM-kisojen yllättäjä – ”On kuin olisin nähnyt aaveen”

Kesti kauan, ennen kuin Karsten Warholm ymmärsi voittaneensa 400 metrin aitojen MM-kultaa.

Kesti kauan, ennen kuin Karsten Warholm ymmärsi voittaneensa 400 metrin aitojen MM-kultaa. (Kuva AOP)

Suomalaiset karsiutuivat loppukilpailuista, kisapäivästä jäi pientä harmiteltavaa.

LONTOON MM-KISAT Norjalainen 21-vuotias juoksija Karsten Warholm katseli Lontoon olympiastadionin tulostaululle sormet suussa ja silmät pyöreinä. Kesti kauan, ennen kuin hän tajusi voittaneensa 400 metrin aitojen kultaa.

Mestaruus tuli rohkealla ja virheettömällä juoksulla sateisella radalla. Warholm aitoi maaliin ajassa 48,35. Viime kesän Euroopan mestari ja olympiakisojen pronssimitalisti Turkin Yasmani Copello pysäytti kellon aikaan 48,49 ja juoksun amerikkalaissuosikki, olympiavoittaja Kerron Clement oli kolmas ajalla 48,52.

– Ei tätä oikein tahdo ymmärtää. On kuin olisin nähnyt aaveen. Ihan hullua, norjalainen kertasi Norjan tv:n haastattelussa, jonne hän saapui yleisön joukosta löytämänsä viikinkikypärä päässä.

Karsten Warholmista tuli ensimmäinen norjalainen juoksija, joka on pystynyt MM-mitaliin sitten Vebjörn Rodalin, joka voitti 800 metrin pronssia 22 vuotta sitten.

Sen sijaan suomalaisista sekä moukarinheittäjä David Söderbergille että estejuoksija Camilla Richardssonille jäi keskiviikkoiltana Lontoon MM-kilpailuissa harmiteltavaa, eikä kumpaakaan suomalaista nähdä loppukilpailussa.

Molemmat kohtasivat pientä epäonnea, Söderberg viimeistelyä vaivanneen pienen selän lihasrepeämän ja Richardsson kaatuneen kilpakumppanin väistämisestä seuranneen nilkkavamman muodossa.

Söderberg heitti karsinnassa ensimmäisellään 73,76, joka jäi hänelle kilpailun parhaaksi, eikä kantanut finaaliin. Camilla Richardsson ei yltänyt toivomaansa tulokseen 3 000 metrin esteiden alkuerässä, hän oli eränsä 12. ajalla 10.07,04.

– Mietin keskeyttämistä, mutta MM-kisat ei ole oikein se paikka, jossa jätetään juoksu kesken, Richardsson totesi juoksun jälkeen.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Kommentoi Facebookissa