Norjan maanvyöryalueelta löydettiin kuolonuhreja – useita ihmisiä edelleen kadoksissa

Pelastushenkilökunta kertoi edelleen uskovansa, että eloonjääneitä on mahdollista löytää.

Pelastushenkilökunta kertoi edelleen uskovansa, että eloonjääneitä on mahdollista löytää. (Kuva AOP)

Etsinnät jatkuvat jalkaisin, helikoptereilla, lämpökameroilla ja drooneilla.

MAANVYÖRY Norjassa Oslosta koilliseen sijaitsevassa Gjerdrumin kunnan Askissa tapahtui keskiviikkoaamuna noin 20 hehtaarin suuruinen maanvyörymä. Onnettomuusalueen lähistöltä evakuoitiin useiden kilometrien laajuinen alue.

Alue on vanhaa merenpohjaa ja onnettomuus tapahtui, kun maan alla ollut savikerros lähti liikkeelle. Savinen maa on epävakaata, jonka johdosta alueen tutkiminen on vaarallista.

Maanvyörymä tuhosi suuren määrän rakennuksia ja noin tuhat ihmistä joutui jättämään kotinsa. Aluksi uutisoitiin kymmenen henkilön olevan kadoksissa. Perjantaina poliisi kertoi, että etsintöjen tuloksena on löydetty yksi kuolonuhri, lauantaina löytyi kaksi uhria lisää. Poliisi ei ole kertonut kuolleiden henkilötietoja.

Maanvyörymä tuhosi suuren määrän rakennuksia ja noin tuhat ihmistä joutui jättämään kotinsa.
Maanvyörymä tuhosi suuren määrän rakennuksia ja noin tuhat ihmistä joutui jättämään kotinsa. (Kuva AOP)

Etsintöjä on suoritettu mahdollisuuksien mukaan jalkaisin, helikoptereilla, lämpökameroilla ja drooneilla. Pelastushenkilökunta kertoi edelleen uskovansa, että eloonjääneitä on mahdollista löytää. Torstaina maanvyörymäalueelta löydettiin hyvässä kunnossa ollut koira.

Säätila on kylmä ja alueella on satanut lunta, mutta eri asiantuntijat ovat arvioineet, että talojen raunioihin mahdollisesti jääneissä ilmataskuissa ihminen pystyisi selviytymään hengissä vuorokausia.

  • EDIT 20.00: Päivitetty löydettyjen kuolonuhrien määrä

Lue myös: Norjalainen sotilas ylitti valtionrajan Inarissa – käveli muutaman metrin Suomen puolella

Kommentoi Facebookissa