Rukan rinneonnettomuudessa vakava loukkaantuminen – lumilautailijalla murtunut selkäranka ja aivoruhje

Rukan hiihtokeskuksen Mastorinteessä tapahtuneessa onnettomuudessa törmäyksen uhri loukkaantui vakavasti.

Rukan hiihtokeskuksessa tapahtuneessa onnettomuudessa törmäyksen uhri loukkaantui vakavasti. (Kuva Ruka)

Takaa tullut laskettelija törmäsi rinneonnettomuudessa lumilautailijaan.

ONNETTOMUUS Kuusamon Rukalla tapahtui keskiviikkona rinneonnettomuus, jossa takaa tullut laskija törmäsi pysähtyneeseen lumilautailijaan. Rinnesääntöjen mukaan väistämisvastuu on aina takaa laskevalla. Rinteessä olijat tulee ohittaa riittävän etäältä, ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.

Asiasta ensimmäisenä uutisoinut Ilta-Sanomat kertoo, että 27-vuotias lumilautailija oli sopinut tapaavansa ystävänsä kanssa Mastorinteessä. Kun lumilautailija oli pysähtynyt ystävän luokse, takaa tuli kovalla vauhdilla kaksi laskettelijaa, joista toinen törmäsi rajusti lumilautailijaan.

Lumilautailija oli menettänyt tajuntansa ja muun muassa hänen molemmat poskiluunsa sekä selkäranka murtuivat ja nuori mies sai aivoruhjeen. Selkärankamurtumassa ei kuitenkaan ole halvaantumisriskiä.

– Ei poika osaa edelleenkään sanoa, missä on tai mitä on tapahtunut. Lähimuisti on tapahtuma-ajalta pyyhkiytynyt pois, ja tajunnan taso on ollut vaihteleva, lumilautailijan isä kuvasi Ilta-Sanomille.

Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen vahvistaa tapahtuneen medialle. Rukan rinteillä turvallisuudesta vastaa Ski Patrol, joka yhdessä ensiavun kanssa ohjaa loukkaantuneen tarvittaessa jatkohoitoon. Loukkaantunut lumilautailija saatiin nopeasti ambulanssiin ja hänet kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Törmäyksen osapuolten tiedot ovat viranomaisilla, ja laskettelija sai myös hoitoa vammoihinsa Kuusamon terveyskeskuksessa. Onnettomuudesta on tehty lisäksi ilmoitus laskettelurinteiden asiakasturvallisuutta valvovalle Tukesille.

Lue myös: Yli 200 vapaa-ajan onnettomuutta Tukesin käsittelyssä – mukana moottorikelkkasafareita, rinnekeskuksia ja uimahalleja

Kommentoi Facebookissa