Nuori 17-vuotias kuljettaja hurjasteli mopollaan – poliisin tutka mittasi huippunopeudeksi 102 km/h

Poliisi otti lopulta kiinni mopolla pitkän ajan hurjastelleen ja poliisia pakoilevan nuorenmiehen. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi yritti pysäyttää mopoa, mutta kuljettaja ei noudattanut pysäytysmerkkiä, vaan pakeni paikalta.

LIIKENNETURVALLISUUS Lapin poliisille tuli 3.-4.6. välisen illan ja yön aikana hätäkeskuksen kautta useita ilmoituksia Kemin keskustassa pyöräteitä kovaa vauhtia ajelevasta moposta. Poliisipartiot saivat useita näköhavaintoja tuntomerkkeihin sopivasta moposta Kemin alueella ja poliisi yritti pysäyttää mopoa, mutta kuljettaja ei noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä, vaan pakeni paikalta.

Poliisipartio tavoitti tuntomerkkeihin sopivan epäillyn kuljettajan myöhemmin yöllä Kemin Kujatieltä, jolloin epäillyksi kuljettajaksi osoittautui 17-vuotias kemiläinen nuorimies. Poliisipartio löysi myös mopon, jolla kuljettajan epäillään ajaneen aiemmin illalla. Poliisin suorittamassa koeajossa mopon todettiin kulkevan 102 km/h poliisin tutkamittauksessa.

Mopon kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Asiassa on lisäksi tehty mopon osalta valvontailmoitus ja epäillyn osalta lastensuojeluilmoitus. Myös henkilöauton ajokortin saaminen voi lykkääntyä teon takia ja vakuutusyhtiö saattaa periä jälkikäteen korotetun liikennevakuutusmaksun.

Lue myös: Nuori kiihdytti poliisia pakoon koulun pihan läpi – paikalla runsaasti lapsia ja nuoria

Kommentoi Facebookissa